emak,mama,ibu,ummi,mommy..

pertamanya aku bersyukur pada Allah kerana mengurniakan aku n puan bibah seorang anak lelaki yang sihat dan sempurna sifat kedalam family aku n puan bibah..begitu juga masih menjaga kesihatan isteriku Pn habibah..Alhamdulillah..

mengapa kita semua diwajib kan untuk menghormati/menghargai  ibu kita selepas Allah swt  lebih daripada segalanya termasuk ayah kita yang jatuh tempat no 2 di dunia ni..jawapannya kerana makhluk ciptaan Allah ini cukup istimewa dan mulia disisiNya dan kita semua..Alhamdulillah selepas aku diberi peluang oleh Allah untuk sama2 berada di sisi puan habibah sepanjang dia mengandung dan melahirkan nih..barula aku terasa betapa besarnya pengorbanan seorang perempuan yang berstatus ibu nih..itu baru mengandung dan melahirkan je..belum lagi membesarkan n mencurahkan kasih sayang pada anak..Ya rabb! no wonderla kaum hawa lebih mudah masuk syurga berbanding kaum adam cos pengorbanan kaum hawa ni lebih besar dari dunia ni..Allah maha Adil..soo..kepada kita semua yang masih mempunyai ibu ni…peluklah mereka selagi boleh,sayangilah n curahkan lah segala yang termampu pada mereka sbb ibu2 nih sanggup bergadai nyawa tok anak2nya..

kepada puan bibah,tahniah dan terima kasih sbb mengandungkan dan lahirkan anak kita Alif..tidak ada siapa yang dapat membalas pengorbanan awak kecuali Allah swt..cuma saya dapat sentiasa mencintai awk dan  mencurahkan segala yang termampu untuk keluarga kita..insyaAllah..:)

go alif go go go!~

p/s = bila ayah nak dapat tido malam ni alif oii!~

written by anas

3 thoughts on “emak,mama,ibu,ummi,mommy..”

  1. Iffah

    haha..nak xnak ko kena jd batman la keja en anas..dlu husband blikan aku buku citer byk2..so, time susukan faruq,bleh bc buku skali..kurg stress jg malam (time aku after pantang 2 minggu, en husband tlh fly ke India on biz trip for 4weeks..sgt stress hoho)..n blikan bibah air kotak susu or soya yg kecik2 tu..ibu yg menyusukan baby ni cpt haus..

    slmt menjadi keluang man!!

Please let me know what do you think about this post. :D