Delay~

assalamualaikum..arini alif da masuk 40 hari da..hoho..rindu gile ar kat anak aku tuh..arituh balik sana tak byk sgt masa ngan dia..yer ar bz tolong itu ini ntok prep wat kenduri dia tuh..fligt aku tghari jumaat last week tu..pastuh ahad da balik kk balik..tak best sungguh balik umah sorg2..chait!hoho..1st thing yg aku perasan ialah en alif da bulat!hhooho..yerla dalam 2 mgu tak tgk mestila byk tambah..pastuh da berat plak tuh..aku da takleh da pegang dia mcm yg aku slalu buat sbb cpt sgt lenguh..kna blaja cara sebenar mcm puan bibah n semua org buat~hoho..bkan apa..kurg kondifen nak lepas leher dia tuh alopon pn bibah kata da ok sket da..hoohho..

majlis kat kajang Alhamdulillah bejalan lancar walopon ptg tuh hujan lebat yg amat..basah lencun adik2 ipar aku kuar masuk jaga lauk kat khemah..seb bek aku kna pegang alif time kna cukur rambut tuh..slamat dari kna ujan..tp pas tuh aku tolong ar gak kemas2..majlis cukur alif ni combine skalik ngan cik syikin anak pada kaen pn bibah pn yati n en aboy..ramai gak dtg..parent aku pon ada..

skang nih kat opis keje betimbun..thanks to stimulus package yg kuarkan berpuluh projek2 ntok negeri aku nih!sigh~skang nih aku pon tak sure bleh cuti ker tak 27 nih..kalau tak dpt kna la burn tiket aku balik kjg tuh..adehh..baru je igt nak berjoli katak ngan pn bibah (en alif tgl la ngan nenek!haha..keji)sehari dua..harap2 dpt la aku cuti~amin

ari isnin tuh umah mak pak aku banjir..tak penah2 umah tuh banjir..skalik dia banjir nah hamek kao..sampai lutut air kat living area..time tuh mak pak aku masih kat kedah, dorg gi jenguk adik aku kat sana..seb bek ada adik aku yg baru pas spm tuh kat umah..kebetulan plak kwn2 skolah dia ada dtg lepak2 kat sana..9 org plak tuh..haha..dengan adanya dorg dptla diselamatkan brg2 sume nek tingkat atas(takla sume, ada gak yg tekorban)..kalau tak..ranap ar sume kna air..tp syukur gakla sbb banjir paras lutut je..kalau tenggelam teros lagi seksa.~hehe.smlm aku ada balik kg jap melawat umah tuh..lagipon adik aku kata dia ada rm15 hengget je lagi..haha..sian gile dgr..harusla aku blikan dorg keperluan asas..kang kebulur plak dak2 tuh..igt nanti da setel sume ble ar blanja dorg mkn roti canai ker,mkn cendol ke~haaha.all in all..sume terselamat termasuk hamster2 dan arnab akak aku..Alhamdulilah..~matila pasni nak kna kemas n cuci rumah plak~

kat umah aku skang ada adik bongsu aku..cuti skola kan..mak pak aku gi bejalan2 plak..ujung blan baru reti nak balik sini..soo..aku la kna jaga dia..chait..seb bek da besa..takyah la nak kasik mkn ke apa..pepandai la dia masak apa yg patot..sume ada kat umah tuh..rajin tak rajin je..aku kalau pn bibah takde keje aku mkn roti je..pathetic gile sampai smlm aku gi giant bli roti ngan peanut butter jer!hahaha…gile survival..(pn bibah cpatla abes pantang~)..

kesimpulannya..aku rindu pn habibah n en alif~

written by anas

One thought on “Delay~”

  1. beba

    rindu kat chef ek..haha..soh masak meal A..wat godok la makan..hohoho..:p

    practice pegang alif..hoho..gile xpro pegang cam tu..yas pon bule pegang ngan cara yg btol..haha..:p

Please let me know what do you think about this post. :D