dak b penat..

arini cik bibah kita penat..smlm dia gi bekeja keras kat umah nenek kat beranang..smlm yati n aboy kawin..yati tuh sepupu cik bibah yang dia paling rapat..yati ni merangkap geng kelisa aku suatu masa dulu..tp skang da tak geng da sbb aku da jual kelisa aku..hoho..sian en penyu liar..ntah ape keje cik bibah kat sana aku pon tatau..tapi dia ckp dia jadik pengapit..jadik pengapit ngan kiki..kiki ni plak awek si boem..boem ni a.k.a ibrohim adalah adik kandung kepada cik bibah..siap ada pengapit berganti2 la plak..ala ala mcm lari berganti2 4×100 @ 4×400..ish apa aku mengarut nih..adui..um..smlm ada gak aku kol yati n dpt la ckp ngan yati n aboy..cakap tahniah kat dorg sbb da slamat kawen..aboy skali lafaz je da setel..cik bibah ni bleh plak nak set2 benchmark kat aku(sekali lafaz) time nikah nanti..heh.smlm time cik bibah kol dia da kompemkan yg ayah dia yg nikah kan aku.hoho..dia pon ada pengalaman gak nikah kan adik bongsu dia dlu..huhuh..ujung mgu lepas aku ngan mak begotong royong siapkan kad kawen kitorg kat sabah nye..baru 200 je yg bejaya ikat..(ikat ngan benang silver ntok hold paper kat dlm kad)..print da setel da 2000 kad..yg 300 tu tgu cik bibah kirim kat akak time dia gi kl ari khamis nih..um..adik aku pon gi kl khamis nih..dia dpt keje ngan jbtn kebajikan..kna gi induksi dlu kat hq kebajikan kat bangi pastu baru dpt penempatan kat mana2..so..tinggal la aku kat sbh..ngan 2 org adik aku yg maseh skola tuh..hoho..tapi takpe..bln dpn aku da ada kawan baru!!go go go cik bibah go!minggu lepas aku ada join dak2 cni men futsal..dak2 taman keramat(tpt kasen aku tggl)men ari khamis mlm lawan ngan dak sembulan..memula dorg ingataku tak reti main kot..heh.tp dorg ajak je..ye la..aku men pon pki sluar trek..pki kasut badminton plak tuh..tup tap..skali aku men aku skor 10 kot mlm tuh..siap menang lg lawan team sembula tuh..terkojut berok dorg..skang dorg panggil aku star!hahahahah…p/s.lek dak b..jgn marah!hahah…oklatuh..lapar ar perot..tp baru kol 11.30 ni..adui..

written by anas

2 thoughts on “dak b penat..”

Please let me know what do you think about this post. :D