cuti~

assalamualaikum..akhirnya aku berjaya cuti lepas kaw2 pulun kerja last week..seminggu tak ckup tido..itupon last2 minit da rasa mcm tak sempat je nak siap before flight ari jumaat tuh..seb bek kol 930 mlm..the whole day jumaat tuh dok kelam kelibut siapkan keje je..hoho..Alhamdulillah here i am menaip kat tepi en alif n pn bibah yg sedang nyenyak tido~hohoh..hurray!alhamdulillah~

alhamdulillah en alif n puan bibah sehat walafiat..en alif da smakin berisi n cerah..da tak merah2 la skang ni..memalam pon dia tader la kerap sgt bangun, bangun nak menyusu je kol 3 n 5 mcmtuh..nyusu pon ngan mata tetutup..haha..cuma yg mlm petama aku smpi tuh dia ada wat perangai sket..mungkin dia da biasa tdo bedua ngan mak dia je kot,tetiba ayah dia ada dia tak biasa kot!hahaha..saje je en alif tuh nak torture aku sbnarnya~chait!skang ni kalau en alif menangis aku try la pujuk2 dia dulu..cek diaper cek nak minum ke tak or etc..pastuh kalau tak jln gak,aku kasik je kat mak dia..kompem senyap teros!mcm magic je..hoho..suka je aku tgk pn bibah ngan en alif bedua..bahagia je..:)

smlm aku n pn bibah bawak en alif gi attend kawen member aku kat shah alam,dia wat kat dewan alamanda sek.20.tahniah pada mohd hafiz saberi n norbaizura bt.abu bakar!slamat pengantin baru!hafiz ni kawan time kat uitm dlu~aku doakan korg bahagia sampai ke syurga..insyaAllah..memula pk gak bole ker bwak en alif yang baru sebulan stengah ni jalan2 gi kenduri ni..yer ar aku imagine yg tpt tuh penuh sesak sume..then pn bibah kata ok jer..so..kitorang pon jalan je ar..gi subang dulu sbb nak konvoi ngan apek n sal skali..sampai subang da ujan..time tunggu apek kat area rumah dia tuh en alif menangis..dia tak suke dok dalam kete yang tak begerak nih..meraung la dia..kalau kete tuh jalan takpe..ok je dia..so pas apek da dtg kitorang pon tros gi dewan tuh..time kat majlis tuh en alif ok je..dia tido je all the way sampai balik..time mkn tuh ganti2 la jaga en alif..good boy!hoho..

pas dari kenduri kawen tuh kitorang gi mid valey..pn bibah nak tgk 2 stroller ntok en alif..memula tuh mmg nak tgk2 je..tp sampai kat sana pn bibah tgk en alif mcm tak selesa je dok dalam baby carrier dia tuh (thanks to pakcik yas n makcik ili!) pn bibah tros decide nak bli je..soo..da setel stroller en alif yg sporty!hoho..pastuh kitorang gi mkn nandos..sian pn bibah da lama ngidam~hehe..sabar ek nanti dorg bukak la kat kk tuh..:)

soo..itu la criter pengalaman petama en alif berjalan2 di luar dengan jayanya~hari nih pn bibah n en alif keletihan soo lepak kat rumah jer la..sekian..cale~

written by anas

2 thoughts on “cuti~”

  1. jaja_binx

    tak nak citer ke pn bibah tertinggal handbag dia kat umah dan aunty jaja & aunty ain dtg nak tgk aliff, tapi aliff gi shopping kat mid valley ?? hoho…wajib tu kena selitkan….ekekeke

  2. anas Post Author

    hahaha..btol2!bibah ar tak bwk henbeg..sian aunty jaja n aunty ain!ohoh..anyway..tq sbb dtg n kasik en alif adiah!tq very much:) next time kalau ada rezeki kita jmpa..

Please let me know what do you think about this post. :D