balik kampung!

assalamualaikum..arini kitorang balik kampung..or balik kajang..huhu..actually balik coz nak gi wedding apek..wedding nya sabtu malam..aku da amik cuti 2 hari..ari khamis ngan ari isnin ar cuti..so lepak kat kajang 4 ari la kot..puan bibah da wat jadual ar kot ntok aktiviti kitorang kat sana..1st day..makan nasik lemak pedas ..dia da suruh mak mentua aku masak n prepare awal2 da..ish2..pastu nak gi makan nandos plak..pastu nak mkn kuew tiaw plak..pastuh ape lagi ntah nak makan..hihi..soo..kitorang nye balik kampong nih ada 2 agenda la..gi kawen apek n makan2!ops..lagik satu nak hang out ngan kawan2 aku..at least gi mamak ar worst come to worst! hohoho..okla tuh..flight kitorang malam ni kol 845kot kalau tak silap..sampai dalam kol 11 ar..puan bibah ckp adik ipar aku boem yang amik..semalam kitorang gi pasar filipin coz nak kna carik2 barang yang sedara2 puan bibah kirim..dorg kirim rantai2 gelang2 butang2 etc..sume pon pompan nye barang.. barang 2 tuh kat cni murah 2 kali ganda dari sana(kl)..kekadang kalu reti deal murah 3 kali ganda pon bole..sedara2 puan bibah nih buat bisnes kecil2an la..jual mende2 nih..so kitorang tolong ar dorg bli..lama gak kitorang dok belek2 mende tuh pilih2 sume..dkat 2 jam gak ar kat pasar tuh..tp mmg lawa2 ar produk2 dorg nih..kreatif sunggoh!hohohoh..sblom gi bli rantai2 tuh sume..kitorang gi carik ikan masin n udang kering n ikan bilis plak..huu..kat cni benda2 tuh pon lagik murah n berkualiti dari kl tu..hoho..biasa ar..kat cni ikan2 ni sume cun2 jer..tu sbab kat cni seafood dia power2..hohoh..pas da setel membeli tuh kitorang pun balik umah..rushing sbb nak tgk csi vegas..hahaha..tu je ar kot..jaa..

written by anas

Please let me know what do you think about this post. :D