assalamualaikum..

uik2..da lama da tak tulis kat blog nih..hoho..mmg susah nak follow up bende2 nih..heh..kna rajin gak mcm dak b baru ble..tu pon dia kadang 2 kantoi..yg pastinya aku mmg suke baca blog yg dia tulis..hoho..

 

um..aku skang da pindah keje kat sabah..aku balik for good da ..heh..semua belaku sekelip mata je..tetibe je..banyak gak oang tekejut..reason?byk reason dia..actually aku da citer kat bibah da reason2 dia..and syukur aku pada tuhan..dia bleh paham n ble terima ngan keputusan aku tuh..risau gak aku ngan dia mana tau dia tak setuju ker kan..

 

aku bkan apa..sblom nih ada la 2 3 kes yg melibatkan situasi mcm aku nih..means org sabah kawen ngan org kl then menetap kat sabah nih..most of the case ramai yg tak menjadi..so..sedikit sebanyak ada gak ar tedetik kat ati mcmana plak ngan kitorg..ada banyak kali gak aku tanya kat bibah..mintak pendapat dia..sampai kna marah gak aku sbb tanya byk kali..aku cuma nak kepastian je..aku nak kasik yg terbaik ntok bibah selagi aku mampu..walopon aku tak reti la nak msk ayam nandos tuh kan..(kat kk nandos tak bukak lagi..coming soon!)hohoh..

 

skang nih yg aku pikir pasal si bibah je..mcmana dia nak adapt ngan kehidupan baru dia..yela..dia dtg sini mcm gi tpt baru yg dia takde sesapa except aku n my family..so…a alot of thing to think..actually aku ngan dia sama je..aku pon tak da kwn gak sampai sini..lama aku membesar n berkawan di kl tuh..sampai negri sendri pon tak arif..hoho..so..aku ngan dia sama2 la nak mulakan idop baru kat sini..dan aku arap aku ngan dia sukses je..hoho..

 

um..aku skang keje kat qs department hq jkr kat kk..aku qs paling muda kat cni..yg len sume da senior2..stakat nih aku takde keje sgt lagi..baru intro2 je ngan cara mcmana jkr state nih wat keje..so far so good..aku rasa aku tader masalah..insyaAllah..um..pasal kawen plak aku da setelkan da surat kebenaran nikah yg part aku nye..pasnih baru si bibah yg setelkan part dia plak..um..tgl sebulan lebih jer lagik..hohoh…um..okla..lenkali lagik..banzai!

written by anas

One thought on “assalamualaikum..”

Please let me know what do you think about this post. :D