alhamdulillah..

akhirnya..huhuh..da setel gak majlis aku n bibah kat kajang nih..syukur aku pada Allah sebab majlis ni berjalan ngan lancar tanpa ada masalah2 yg besar dan kritikal..hoho..stakat masalah2 kecik cinonet tu biaser ar..hheh..arini da 9 april..means da 5 hari aku berstatus suami pada puan habibah nih..heh..tetiba jer da dpt status baru..um..5 hari lepas aku menikah kat surau al Asmah..aku slamat menikah jam 3.36..actually majlis nikah tuh plan kol 3 atas request tok kadi tuan hj ngalim tuh..tp..kitorang lambat sket..heh..betolak dari subang dalam kol 2 30..rombongan aku ada la dlm 5 kreta..family aku n family apek jer..n abg jmir n kak anis pon dtg gak..aku gerak ngan bili wana n apek..hari tuh cuaca ada mendung cket ar..stat dari maahad sampai la ke sg jelok tuh ujan ar..tp sampai dkat area2 surau n taman sg jelok tuh da reda plak ujan dia..mcm budget2 jerk..heh..actually aku lambat nih pon sbb ada criter di sebaliknya..mmg klakar ar..pas jer smyang jumaat..dalam kol2 mcm tuh..aku pon teros la besiap..pakai baju melayu nikah aku..time aku nak pakai songket jer..baru aku perasan yang songket aku tuh blom bejahit lagi!!!hahaha..cemas ar seketika!tp dalam cemas 2 tuh kitorang gelak tak hengat punya!heh..time tuh da 2.15..sepatotnya aku da gerak da time nih kalu nak sampai tepat kol 3 ar..hahaha..nasib baik ar kat umah apek nih ada sewing machine!!cepat2 la mintak tolong umi jahitkan..thanks to umi n bili!hohoh…so..seploh minit pastuh aku da bersampin songket ar..hahaha..then kitorang pon gerak ar..opss..time gerak plak..tetiba kasut aku buat hal la plak..dia punya bangle tecabot la pulak!hhaa…nak cariik kasut len da tak smpat sgt la..kitorang pon tergelak besar la lagik!last2 tuka la kasut ngan apek..hahahahah…..patu tuh kitorang pon gerak ar..aku nek kete ngan bili wana n apek…singgah kat bustop maahad amik sall..then tros gerak gi surau al asmah..sampai2 jer dorg da tunggu…tros duduk dpn imam n majlis pon mula..pas khutbah nikah 10 minit..ayah bibah (bapak mertua aku skang) pon nikah kan aku ngan anak die..sekali lafaz jer cik habibah sah menjadi isteri aku..Alhamdulillah…pastuh aku baca ikrar nikah dpn bibah n upacara batal air semayang..hohoh..pastu sesi salam ibu bapa..n keluarga baru n semua jemputan yg hadir…time salam ngan mak n umi..sebak btol aku..hohoh..taktau naper..tapi korg akan rasa la gak satu hari time korg nikah nanti..hohoho..:) menitis gak air mata…:)umm..pastuh rombongan aku dijempot gi umah bibah ntok makan..kitorg gi lambat sket sbb ada sesi begambar ngan potograper kitorang, encik rashdi amin…bili..n nik faris..hohoho..pas da begambar tuh gi umah bibah..begambar lagik..sampai la ptg begambar..byk gak gambar2..nanti aku nak suh puan bibah upload gambar2 tuh..hohoho..so…pas sesi begambar tuh..aku pon balik la gi subang..lepak ngan apek n ipan!penat woo..tido sampai la pagi esok nyee..hehe..itu la die majlis nikah aku..ari sabtu tuh aku gi bawak parents aku jenjalan sbb mak ada nak bli barang sket..pastu sebelah ptgnya aku gi umah puan bibah sbb konon2 nak tolong2 sket n tengok2 sket..heh..arini kna pinjam kete frontier apek sbb kete boem ( pinjam gak ) pancit smlm!ampes..thanks to apek!hehe..mlm sabtu tuh aku just lepak kat usj 1 ngan family apek..dorg nih aku da anggap family aku..umi, uncle, apek, wana, n bili, nana tader plak mlm nih..dia kat uitm..da nak exam kot..dorg nih da mcm adik beradik aku da..hoho..um..mlm tu umi inai kan aku…hohoh..sume ni jadik kenangan ntok aku sampai akhir hayat..thanks to this wonderful family..so…itu jer criter sblom aku menikah….skang nih citer ntok time aku kenduri plak..kenduri kawen aku nih 6.4..plan nyer rombongan aku akan berarak gi umah puan bibah nih dalam kol 1.30..so..aku n apek gerak dulu ar dalam kol 9 aku da kuar da gi bangi…apek gi jumpa sall gi amik sijil kursus kawen dia..aku gi lepak impian maju ngan dak2 maahad..dak2 maahad ni sume tolong aku ntok angkat hantaran 2 aku.sume ada 8 dulang..heh..seb bek aku ada kawan2 ni..sporting abes dorg siap pakai baju melayu full set..terharu gak ar..heh..kitorang lepak kat impian maju sampai la kol 1130..dorg mmg kumpul kat umah ipan kol 11 patotnya..then baru gerak gi umah penanggah kat blakang umah puan bibah..(umah cik yam)pas minum2 kat impian maju..aku ngan apek gerak ar dlu..dorg tgu ckup korum dlu..tgu uj ngan rosni..so aku gerak ar ngan apek..sampai kat umah cik yam kitorang lepak ar tgu rombongan kawan2 maahad aku ngan family aku dtg..aku kna dtg awal sbb mai nak pakaikan sampin songket bunga2 kat aku..hahaha..pastuh kna mekap la plak skali..hahahaha..ampes!tup tap tup tap..dtg la sumer dak2 maahad..pas arrange dorg nya dulang2…credit to ipan sbb jadik ajk mengatur kawan2 maahad aku yg perangai lebih kurang aku gak giler nyer nih ntok tolg angkat dulang2 tuh..hohoh..mmg klaka n best ar..hahaha..kol 145..aku da stat nak gerak da..ramai gak rombongan aku..ada la 50-60 org kot..hohohoh…:) gerak ar jalan slow2 walopon tak slow sgt ar aku jalan..apek jadik pengapit..iwan tolong kipas aku..n the rest mengekor aku kat blakang..hehehe..pastuh  berarak sampai dpn umah puan bibah..dia kuar n kitorng sama 2 masuk kat dlm umah n duduk kat pelamin..dok amik gambar n majlis salam pengantin..haha..memula tuh aku pelik gak sbb taktau ape plan dari side bibah..ape nak buat pas ni..pastu..tader yg arrange..huuu.ssoo..dook jer ar memula..seb bek ada mai ( mak andam muda) tolong arange kan ntok kitorang..so..at least lancar gak ar majlis…pas majlis salam pengantin tuh..sesi begambar la plak..tp kejap jer ar..then kitorang kna gi luar mkn beradap…makanan sedap giler..tp aku tak mkn pon..ampes..aku mkn telor puyuh 3 biji ngan nasik sket jer..takot ar mkn byk..sbb aku takder la beradap sgt bab mkn 2 nih..hahaha..tp puan bibah mkn byk giler!puik!hohohoh…hampes..um..pastu begambar lagi ngan mekap n lipstik yang penuh kat muka aku..hohoh..memula tgk gambar mcm terok giler muka, tp lelama tuh ok plak!jambu!hahahaha..ampes!um..pastu kitorang masuk n begambar lagik…then tuka persalinan ntok sesi potong kek n begambar…pastu begambar jer la sampai ptg…majlis abis kol 430 ar..secara keseluruhannya..majlis kitorang nih bejalan ngan lancar ar..terima kasih pada sumer org yang menjayakan majlis kitorang nih..terutamanya ahli kuarge puan bibah n rakan2 muafakat kat taman sri jelok nih..takder dorg nih tak jadik ar majlis nih..bagi side aku..terima kasih pada family aku, mami dadi akak aku n abg ipar aku…n apek n family…n kawan 2 aku terutamanya kawan 12 tahun aku dak maahad…da mcm family akuda dorg sumer nih……ALHAMDULILLAH…syukur aku pada ALLAH atas sumer kurniaannye pada aku ntok dpt kenal n berfamily ngan dorg sumer nih!!!!!!tak lupa pada ISTERI ku yang tercinta sampai ke akhirnya..HABIBAH….. banzai!!!!go go go!!!

written by anas

5 thoughts on “alhamdulillah..”

  1. awekB

    duk tour2 fs, jumpe lak page nih, sigah blog korng,, bes..so sweet la korng nih..
    tp tk leh bace sume lg,line tk clear, bos ade kt opis,haha, tkpe, nati kiter sgah lg,(dh add to favorite pun) free2 nk bace smpai abis,,
    btw, slmt pgtin baru semuga life kalian hapy n bahagia slalu..salam.

Please let me know what do you think about this post. :D