30 april 08

hari ni hari rabu..30.04.08..arini hari yang besejarah buat isteri aku puan bibah (sedap la nama ni dak b!)hohoh..arini dia berhijrah dari kajang ke sabah..flite puan bibah kol 2.15..dalam kul 520 da ada la kat kk nih..InsyaALLAH..tadi ada call dak b..tanya pasal barang2 yang dia nak bawak n ingatkan dia jgn datang lewat ntok check in..kang telepas sia sia jer tiket burn..da la tiket aku pon da burn..ampes..hohoh.. start arini puan bibah akan mulakan hidop baru dia ngan aku kat sini..lepas aku balik dari kl arituh..byk btol keje yg aku nak kna setelkan..tu yang tak de post any blog tuh..tader masa..keje kat opis nih pon da agak banyak..pastuh kna setelkan rumah tpt kitorang nak tinggal nanti..sepanjang minggu lepas aku da cat rumah tuh..pasang astro..pasang streamyx..pastuh repair sket2..semalam baru lepas mop lantai n final cleaning sblom furniture kitorang masuk arini..furniture pon aku bli yang basic2 jer..hohoh..bli sofa..bedroom set..cabinet tv..dining table..pastu mlm ni ingat nak gi GIANT ngan dak b cos nak bli barang 2 dapur n groceries..arini aku nak gi bli washing machine n dapur gas..hohoh..um..byk gak sbnarnya yang nak kna prepare slpas kawen nih..poning gak paler..hehe..tapi yang penting pada aku kalu bleh selagi aku mampu aku nak sediakan sume2 tuh ntok keselesaan puan bibah..lagipon da mmg jadik tanggungjawab aku pon..so..kepada dak b..terimalah saya seadanya..hahaha..:P..um..aku bkan ape..aku tau memang puan bibah akan rasa berat hati bile nak tinggalkan family dia kat sana n then kna dok kat sabah nih..yer ar..mana taknya..da 24 taun dia dok ngan family tup tap tup tap kna pindah kat sabah nih..tpt yang baru bagi dia..soo..aku pon pernah rasa situasi tuh n aku paham..so..selagi aku mampu aku nak buat dia rasa selesa kat sini..of coz la sume nih ambik masa gak ar..tak pe puan bibah..saya ada….sentiasa ada…..:) go dak b!go go go!banzai.. preparation ntok majlis kitorang kat umah parent aku tuh da 70 percent da kot..sume barang2 kering n basah da bli da kot..semalam dorg da semelih 2 ekor kerbau..hohoh..khemah pon da siap pasang..12 khemah sumenye..arini mak gi kk nak bli ape ntah lagik..pastuh tros jumpa ar jap lagi..arini pas jemput puan bibah kat airport..nak bawak dia tros lepak kat jesselton point..minum teh tarek!hohoh..pastu baru gi umah ar..then mlm ni ingat nak gi giant!banyak yg nak kna bli nih!!hihi…esok cuti!so..maybe esok nak gi balik kampung n introduce my luvly wife kat org2 kampong!hohoho…soo..iitu jer kot ..sekian dulu laporan ntok kali ni..hohoh…

written by anas

5 thoughts on “30 april 08”

  1. kiki

    beba…
    ct tatau nak cakap aper..ct ingt sempat jupe ko seblm g sabah…hurm..sedey2..pasnie kalo aku g kajang mesti xkn ader dah org nak cakap”owh..patutlah ader kasut pelik kt depan…ko upenyer..”haha..anyway..ct x penah miss bace konyer update…lalal..jgn lupekan daku ya! to anas…ingat janji manismu..banjer ct ngan boem kalo kiteorg mai sabah..hahahaha..

    so both of u…happy sanding2 this weekend..sorry lah x pat datang kay?cepat2 produce anas bah jr…papai

  2. beba

    hahaha..ape itu anas bah jr? rupenyer ade gak pembaca setia ek blog ni..hehe..menarik2..nnt2 aku update plak..baru jek dapat pegang laptop nih..ade jek benda b4 this..bz2…

Please let me know what do you think about this post. :D