hari sabtu lepas aku ngan puan bibah balik beaufort buke puasa ngan mak bapak aku..memula nak balik jumaat, tapi sebab kain2 sume blom basuh lagik..soo, setelkan dulu keje2 kat umah tuh baru la balik iaitu esoknye la..sabtu..ada hikmah gak aku tak balik jumaat, pagi sabtu tuh sepupu aku belah ayah aku plak meninggal dunia..muda lagik baru 23 tahun..sakit mengejut..pas sahur muntah2 n tros meninggal kat hospital..soo..pagi tuh aku join ar gi menguruskan mayat tuh kat perkuburan..um..minggu lepas sepupu belah mak aku yang meninggal..adeh..ramai btol family aku meninggal time posa nih..al-fatihah je la ek pada dorg..amin..soo, pas sume tuh aku pon balik ar gi beaufort..balik da ptg..ingatkan tak jem ar balik ptg2 sabtu nih..tapi aku silap budget..betambah jem ada la..oang sume nak kuar gi bazar ramadhan gi bli kueh..ampes..banyak tpt gak kitorang stuck..tuh tak termasuk kete2 yang lembap lagik tuh..aduuu..sabar je la di bulan puasa nih..hoho…sampai beaufort singgah bazar jap bli mknan n kueh2 skit ntok buka..pastuh tros balik..ngam2 je sampai tros buka..hoho..malam tuh gi semayang terawih kat surau..tahun nih dorg buat 8 rakaat je..skejap sgt plak aku rasa..kalau kat masjid bandaraya tuh buat 20..siap abes satu juzuk lagi hafiz tuh baca…sengal gak ar blakang..heh..

ari ahad tuh dok lepak je kat umah..mak ayah aku gi kk plak jumpa adik2 aku yang kat asrama tuh..ptg baru dorg balik..aku plan nak balik lepas buka..ptg tuh aku n puan bibah n akak aku gi bazar ramadhan beaufort..um..banyak gak dorg jual..tp mcm tak menarik je..hoho..puan bibah sgt setuju ngan ayat aku tadik..kan dak b?hoho..so..pas beli murtabak n kueh karipap n ikan bakar..kitorang pon balik umah..seb bek mak ada beli sayap ayam panggang..sedap sket buka..hohoh..um..pas smayang magrib aku n puan bibah pon gerak balik umah kk..ujan lebat giler..puan bibah tido all the way..sian dia..angin dia betambah2 plak posa nih..hohoh..

skang ni idop aku lagik teratur banding ngan memula posa dulu time puan bibah tader kat umah..ohoho..skang nih sahur da ada org masak..hihih..buke pon da ada oang masak..tak yah ar aku nak bli2 makanan lagik kat luar..bli kueh jer ar skang..:)

soo..aku rasa itu jer la..cale~

written by anas

2 thoughts on “…”

  1. beba

    ye..mmg sgt setuju..pusing2 xde nampak yg menarik sgt pon nk bli..huu..murtabak sbh len dari kat semenanjung punye..n semestinyer yg kat sane lagi sedap!! hoho..rindu nk makan kueh teow..sini xjumpe lagi tempat yg wat kueh teow sedap..huuu

Please let me know what do you think about this post. :D