[WTB] Fantasy Novels New/Used yang murah..

Semalam letih aku surf internet carik buku2 novel ‘Fantasy‘ yang new or used (in good condition) yang murah2 ni…kebanyakan site yang aku pergi mesti jual buku2 novel Chick Lit, or Romance jek banyak…or thriller..aku Chick Lit ni mmg kureng..aku tak minat sgt..romance plak cam too much for me to take..hohoho…thriller plak cam dlu2 jek aku bace..skang ni dah kureng dah minat…dlu aku beli la buku2 from Stephen King, Dean Koonzt, etc.. tapi skang ni dah tak beli dah…

Anne Rice pon dah kurang..dlu rajin aku beli..hehe..skang tidak lagi..

Tapi kadang2 aku beli gak novel2 yang tak berunsur Fantasy ni…relax sekejap..asik berfantasy jek..hahaha..but biasanya still pasal2 benda yang agak mengarut and kena full of imagination gak laa…

I like stories related to vampire, time travel,ade magic2,and cerita cam kat alternate universe, dunia ciptaan author buku tu sendri…out of this world kinda of things..

First author yang buat aku jatuh chenta ngan genre Fantasy ni ialah David Eddings (July 7, 1931 – June 2, 2009)..dah meninggal dah dier..huu..ade satu series yang last tu The Dreamers..tak habis lagi..nak wat camno..

david-eddings-novels

aku rasa aku dah collect almost all of his books, dari The Belgariad series, The Malloreon series, The Elenium series, The Tamuli series, and The Dreamers series and novels yang related to The Belgariad pon ade, and Redemption of Althalus..cuma 3 jek aku tak beli..hoho..

the-time-travelers-wife novelcerita pasal time travel yang aku suke is The Time Traveler’s Wife..aku tau buku ni pon sebab diorang dah buat movie..aku rasa movie dier cam agak menarik so aku gi la carik buku dier..aku tak sure aku bace buku dlu or tengok movie dulu..hehehe..tapi semestinya aku lagi suke ngan buku dier…sbbnye? of course the rich details that book can give you.

Ending buku lagi best dari movie!! Tak caye pergi bace.. 😀

Skang ni aku just bace buku yang aku jumpe jek..sbb buku2 yang sambungan kepada buku2 yang aku bace kadang susah nak dapat..huu..cam buku from Karren Miller, Anne Bishop..huu..takde pon kat kedai buku yang aku slalu pergi kat 1Borneo.

Skang ni aku cam byk bace novels by Christine Feehan, The Dark Series..

christine-feehan-novels

so kalau korang ade or tau sape2 yang ade fantasy novels ni bagitau la aku ek…takde la nak beli banyak pon..tapi wat bekalan laa..kalau dah abes bace maybe bule beli lagi..kalau beli gini jimat sket..hehehe.. 😀 kalau beli kat kedai buku satu jek RM30-40. Kasar belanje.. :p

Owh..aku nak sangat bace buku novel FlashForward written by Robert J. Sawyer. Tapi tak jumpe2..sape ada angkat tangan!!!

Um.kay la..terpanjang plak cerita..

p.s: Tengah nak carik blogshop kat KK or Beaufort yang buat Cakes and mini cupcakes or cookies..aku nak tempah untuk Birthday Alif nnt…kalau tau sesape please let me know ek.. 😀

 

 

written by beba

8 thoughts on “[WTB] Fantasy Novels New/Used yang murah..”

  1. ajan

    I think the ending of the movie is disapointing.

    Hence, aku tak terasa nak baca pun buku dia. Hihi.

    Aku tengah cari buku the girl with the dragon tattoo. Aritu cari dekat bookxcess, takde plak.

    1. beba

      @nad aku beli dlu..tapi aku kalau muwi2 ni susah sket nak nangis2..haahaha..tapi masa aku bace buku dier ade la sket nangis..part ending..nak kata hepi ending tak de la hepi tak satisfying yang touching laa..so cam ala2 menangis agak gembira kot..hahahaha..aku pon tak sure camne perasaan.. :p

      @jan hahaha..ntah laa..aku suke jek buku dier..tp muwi mmg kurang impact..tak byk buku turn to movie yang aku minat…semuanya buku lagi best..cam twilight, eragon, even harry potter..tak menepati citarasa aku..hohoho..tapi yang aku respect muwi yang menjadi is lord of the rings laa..mmg terbaek! 😀 lagi satu narnia where the buku is sangat ampeh IMHO laa…tapi movie agak bagus gak laaa..the golden compass pon not bad..

      @ilie yang tu saya tau gak la..pernah tengok blog dier dlu.. 😀 neway thanks..

  2. beba

    @ajan owhh..lupe nak tanye ko..buku yang the girl with …. tu cam ade byk2 jenis gak kan? aku selalu ternampak..best ke citer tu?? cover dier cam tak menarik perhatian aku sgt..hahaha..

  3. ajan

    Bib!

    booxcess does have online services! Aku tak sure how it works, but you can find out from their website i guess. They’re on facebook too. Just search bookxcess.

    Aah, ada 3 series, by stiegg larson. Aah, memula aku tgk cover gak, cam tak best, plus font dia ya rabbi blindingly small. Tapi kawan aku kata best, so im gonna give em a try.

    Penat ahhh baca chick lits. Sophie kinsella punya buku aku rase dah khatam kot.

    1. beba

      @ajan aku dah email diorang..ade diorang provide online purchase untuk yg dok luar klang valley, putrajaya and selangor jek kata nye…

      ingat nak try gak beli..tapi kena beli more than 1 la kot baru cam untung sket beli..cover postage..

      woh..tu la..cover sangat tak menarik..diorang patut tukar..haahah..sbb sangat tak menarik tu aku langsung tak sentuh pon..so tak tau la cerita pasal per pon..haahh..nnt la aku tengok2 gak kat kedai buku..

      aku chick lits ni aku just pinjam jek..akak ipar aku rajin beli sophie kinsella..kalau aku takde buku nak baca ade gak la pinjam kejap buku dier..heheeh..

Please let me know what do you think about this post. :D