Tsuki no koibito..Takuya Kimura..I loike!! :D

Baru jek habis tengok cerita tsuki no koibito a.k.a moon lover. Cerita ni is the latest drama of my favourite actor of the lifetime.. Takuya Kimura!! yeay..hehe

tsuki no koibito a.k.a moon loverkat jepun pon baru jek habis..lama tak lama tu tak sure la berapa lama..baru awal bulan ni abes rasanya..hahaa..aku pon tengok stream online jek kat viikii.net. Kat site tu banyak gak la cerita jepun korea etc ni..hehe..kalau nak tunggu dvd ke kat malaysia ni tak pon nak tunggu masuk kat TV ke cam memang tak tengok2 la agaknya..

sekarang ni pon aku tengok cerita jepun and korea pon cam dah kurang kat Malaysia..skang ni belambak2 cerita dari Indonesia jek..and filipina..

Pasal cerita baru Takuya ni detailsnye:

  • Title: ????
  • Title (romaji): Tsuki no Koibito
  • Tagline: Moon Lovers
  • Format: Renzoku
  • Genre: Romance
  • Episodes: 8
  • Broadcast network: Fuji TV
  • Broadcast period: 2010-May-10 to 2010-July-05
  • Air time: Monday 21:00
  • Theme song: LOVE RAIN ~ Koi no Ame ~ by Kubota Toshinobu
  • Kabira Jay as Mineoka Yasuyuki

Synopsis

Hazuki Rensuke, the President of Regolith, is determined to increase his company’s market share in the house furnishing business. His life takes a different turn when three women enter the picture.

Cast

  • Kimura Takuya as Hazuki Rensuke
  • Shinohara Ryoko as Ninomiya Maemi
  • Lin Chi Ling as Liu Xiu Mei
  • Matsuda Shota as Sai Kazami/Cai Feng Jian
  • Kitagawa Keiko as Onuki Yuzuki
  • Watanabe Ikkei as Kijihata Togo
  • Hamada Gaku as Maehara Tsuguo
  • Mikami Kensei as Koizumi Keiichi
  • Nishiyama Maki as Eruka
  • Mitsushima Hikari (?????) as Anzai Rina
  • Nakamura Yuri as Kasahara Yuki
  • Abe Tsuyoshi as Min
  • Nagatsuka Kyozo as Onuki Shogen
  • Nukumizu Youichi as Tokita Ikuzo
  • Takenaka Naoto as Maruyama Tetsuji

source: http://wiki.d-addicts.com/Tsuki_no_Koibito

aku first jatuh chenta ngan takuya kimura ni masa tahun 2000..ingat lagi masa tu kitorang tengah nak amik SPM, selama 2 tahun dok asrama takde TV..tetibe nak dekat SPM ada plak TV..pelik aku..haha..first time tengok takuya berlakon cerita Beautiful Life. Memang best sangat cerita tu..sampai sekarang pon dah banyak kali gak ulang balik tengok..hehe..

dia memang pandai la berlakon ni..and hensem jugak..hohoho…hensem..hensem..hensem..sangat hot..aku suke..haha..cam saiko jek bunyi..neway en.husband memang dah tau aku gile ngan takuya ni..sejak bercouple ngan dier lagi dier dah tau pon..and apa yang lagi best..dak p pon suke gak ngan takuya..tapi part hot tu tak termasuk la kot..hahaha..

bagi sape yang tak kenal takuya kimura kegemaran aku ni.. (eh..korang duduk kat planet mana ni?? :p) ni ada gambar2 hot en.takuya..silalah berkenalan ye.. 😀

takuya kimuratakuya kimurawohohoho..kay laa..tu jek..

lately cam mood kurang untuk mengupdate blog..and semalam baru jek siapkan template baru untuk blog hantaran kahwin mak aku..belum upload lagi..malam ni kot baru upload..siang2 ni ramai yang masuk..kang terkacau plak..so better malam2 karang..kurang sket orang.. 😀

pasni ada nak buat keja mengupdate website ‘client’ aku jap..dier buat static website..so kena la ada maintenance and update bagai..kena buka file and update code ni..kalau pakai blog lagi sonang..aku rasa sekarang ni blog cam wordpress ni macam2 dah boleh buat..bukan setakat tulis personal blog jek..sbb wordpress ni memang flexible and template based ni buatkan kita free untuk design camne pon laa..bercakap pasal tu..portfolio aku pon tak siap2 lagi..hahaah..ada lagi satu benda jek lagi tak siap..and tak pulak nak sambung buat..haha..kalau tak kejap jek tu..

kay laa..chioww…

 

written by beba

5 thoughts on “Tsuki no koibito..Takuya Kimura..I loike!! :D”

  1. [email protected]

    wahhh.. menarik citer ni. Si Takuya ni mantennnn je macam budak remajaaa muka… isk isk isk

    1. beba

      @sang ayah hahahaa..biasa..

      @k.izan menarik gak la cerita dier..tp saya paling suke aside from takuya yg hot tu are the soundtracks..best la lagu2 dier..ingat nak carik gak download..hehe.. 😀

Please let me know what do you think about this post. :D