Not so friendly blogshop owner….

Aku sebenarnye agak tak puas hati ngan one blogshop owner ni..ayat dier cam wat saket ati jek…tak tau la aku jek yg sensitip ke mmg ayat dier tu cam ntah ape2…lgpon bukan salah aku pon…

ok la…ceritanya camni…aku jumpe this one blog (tak nak la cakap sape kan) masa blog hopping..dier jual fenugreek pills yang dikatakan dapat menambah penghasilan susu cap gantung. Aku pon skang ni cam ala-ala da surut..jadi berminat la nak cuba..lgpon tak mahal sgt..and aku pon just ambil supply for 2 weeks..yang paling sikit la and paling murah. Ye la..cuba dulu..kang kalau tak menjadi kang rugi jek kalau beli bebanyak.

So..aku da buat payment and fill in the order form ngan sume details and sent kat orang ni la..pastu mengikut instructionnya:

Please confirm with me on sms or call whether i received your order form or not, TQ

Which I did sms her just after I sent the order form (5 Nov). Aku punya la tunggu sampai ke malam and esoknya (6 Nov)..takde pon reply. So aku add la YM dier..dier accept then dier online..tp dengan status “not here right now” as in forever agaknya..aku pon tanya la thru YM plak…macam mana ngan order status aku..da dapat ke blom..and again no reply..

then aku pon post la kat shoutbox dier..ni la yg kitorang berbalas-balas:

5 Nov 09, 08:47 PM
habibah: hi..just nak tanye order saya dapat ke tak ek..cam takde ape respond pon..

6 Nov 09, 12:20 AM
owner: pn habihah, kan sy dh ym bgtau, puan x reply pun, sy ingat puan dh sedia maklum, maaf klu sy xsempat

6 Nov 09, 12:20 AM
owner: nak inform through sms sume, customer tlalu ramai, kdg smpai sy sndiri xsmpat mkn, huhu

mengikut kata dier da reply thru YM..tp memang aku tak dapat pon…so salah sape? YM?  yang aku panas tu siap kata “kan sy dh ym bgtau, puan xreply pun” … aik…nak salahkan aku la pulak kan…siap ade KAN…haila…adakah aku sensitive? hehehe..lagi satu..da kalau customer ramai ke ape ke…aku pon customer jugak..so tak yah reply ke? bukannye aku suruh dier reply time dier nak makan ke ape ke…makan la kalau nak makan..then reply la sms aku..bukan susah pon…aku puas hati jek ngan jawapan “dah“…3 huruf pon takle nak type ke…at least tak biarkan aku dok terfikir-fikir..sampai ke tidak order aku ni…

then sambung lagi..ni pagi tadi punye…

6 Nov 09, 08:34 AM
habibah: xxxx..tak dapat pon..even offline msg pon takde..so ape statusnye?

6 Nov 09, 08:36 AM
habibah: at least reply je la bebile..sy sms 2hr lepas..sy ym lagi the day after..shoutbox lg..

6 Nov 09, 08:44 AM
habibah: harap2 xxxx dpt hantar cpt ek..sy just nak try cepat..cam da risau plak tgk susu ni..makin kurang..

6 Nov 09, 10:05 AM
owner: pn habibah, sy dh reply everytime puan ym kat sy smpai sy siap BUZZ lg, puan yg xreply balik, kan sy

6 Nov 09, 10:05 AM
owner: dh bgtau fenugreek dh di pos the day after puan make order, hrp bsabar ye

6 Nov 09, 10:07 AM
owner: even pagi ni pun sy dh reply and BUZZ tp puan senyap je everytime sy reply, pls cek ye pn habibah

ni yg lagi bikin aku panas membara…sedap2 jek cakap aku tak reply la dier BUZZ laa…setahu aku..aku yang online dulu pagi-pagi tadi…and aku yang click kat nama dier masa dier BARU jek online and cakap hi baik2 kat dier…masa aku online YM aku pon satu offline msg ke ape ke pon takde..nak kata dier BUZZ aku..mmg la aku dari pagi melangut depan Laptop aku ni..tak pulak aku ade dengar bunyi BUZZ yang dier cakap tu…atau adakah telinga aku da rosak? and apenye yang aku nak reply da kalau satu msg pon takde…biar betul minah ni..huuu….

ape2 pon..nasib baik la dier da pos..so tunggu jek la tgh hari karang en posman datang hantar. Aku rasa kalau betul la fenugreek ni bagus..aku carik tempat lain jek la beli..mahal sket pon takpe la..malas la aku nak deal ngan orang camni…aku ni bukannye orang yg tak pernah shop online…da banyak kali da aku bought things on the net…tak penah aku dapat problem camni..sume pon smooth jek…no hassle, no miscommunication or whatsoever..

kalau dier cam humble cakap baik2 lambat sampai barang pon takpe..ini cara dier cakap tu cam dier jek la yang betul sangat…please la..kalau orang meniaga ni tolong la susun ayat tu elok2 sket…walaupon harga barang tu tak seberapa tapi customer tetap customer. Treat them with respect kay…

even masa aku YM dier pagi tadi pon reply dier cam langsung yang tak frenly…LANGSUNG..even aku da cakap thanks at the end of the conversation jgn kata nak cakap sama-sama ke per ke…langsung tak reply…what kind of customer service is that?? aku tak tau la dier ni PMS ke ape ke kan..samada dier mmg treat sume customers dier cam dier treat aku kan…tp ye la..bak kate dier….”customers sangat ramai sampai tak terbalas sms and tak sempat nak makan”  alaaa…kesiannya la…

sorry for being so emotional..hahahaa…after 1 year and 5 months akhirnya “red light” aku da kembali aktif..dan nak tau ape en. suami tersayang aku cakap bile tau tu….

“ha..boleh la tambah lagi satu”

cet..en.suami sabar dulu ye…lepas jadik belon kena kempiskan dlu…kalau tak nanti macam di pam-pam kang..tak le plak nak turun da…hahaha…awak gak yang nak kena tengok hari-hari belon ni…heheh..:p

p/s: lepas cam da cool down..rasanya harga rendah won over bad customer service..hehehe..tgk la camne..harap2 dapat la tambah susu balik… (or maybe YM yg buat hal? (ngan dier sorang jek? ) hahahaa…tak kesah la..nak hangin gak.. :p)

owh…nih video En.Alif merayap-rayap…:D

nanti buat update pasal Alif pulak…da banyak da progress dak cumil aku ni..hehehe…

written by beba

5 thoughts on “Not so friendly blogshop owner….”

  1. beba Post Author

    hahahaa..tu la…skang ni benda besar2 cam kertas ke ape ke..ape jek yg dapat dier capai dier da masuk mulut da..benda2 kecik ni still tak reti kutip lagi…

  2. Pingback: it’s settled… :D | Habibah & Anas

  3. beba Post Author

    hohoho..kalau en suami yg beranak and nak jaga memalam buta pastu ok laaa…hehehe…tak mau le aku kejar tahkta macam tu de…

    ko tu bile nye nak tambah lagi satu..si maisarah da tak sabar nak ade adik da tu..hahaaha..alif tak mo adik lagi…

Please let me know what do you think about this post. :D