Nescafe baru dengan buih tu tak best laa..

nescafe-dengan-buih-vs-nescafe-lama

gambar kat atas ni saje2 jek aku amik..hehe.. 😀 the difference pada packaging of the new nescafe 3 in 1 (atas) and the old one yang tak de buih2 ni..(bawah) packaging ni tak kesah sangat lah..sbb aku mmg dah biasa minum nescafe ni..so ape2 packaging pon aku beli gak..hehe..

tukar packaging jek takpe..ni tukar resipi la pulak!! sesungguhnya aku prefer nescafe 3 in 1 yang lama yang takde buih ni tau…yang berbuih ni kurang umpphh laa…dier kurangkan kopi agaknye..sebok nak berbuih tu..huu…tak best..eh..takde la tak best..kurang best..hahha..aku ni lately cam dah addicted balik to nescafe ni…

masa pregnant dlu aku dah kurangkan gile2..and masa BF pon tak minum sangat kopi..tapi semenjak dua menjak ni mmg dah kuat balik dah habit aku minum nescafe 3 in 1 ni…huuu..

yo la..tak bagus ke pe ke..aku tau..tapi nak wat camne..hehehe..skang pon cam aku berusaha gak la kurangkan dah…before this sebelum aku sedar diri, paling banyak aku minum ade gak la 3-4 peket sehari..huuu..skang ni aku try kurang kan ke 2-3 peket jek..slow2 kay..hehehe.. :p

ni pon cam terasa nak minum dah ni..hahaha..sabo jek la puan beba oi…

written by beba

3 thoughts on “Nescafe baru dengan buih tu tak best laa..”

  1. efa

    hehehehe..

    tula..org yg tak minum kopi mmg takkan tau ke’addicted’annye.. same la cam saye.. sehari tak kena kopi mmg tak jalan aa.. mcm tak lengkap.. dah addicted kan nak wat cemana.. nsb baik la paling byk pun skrg ni 2 kali sehari je.. sebab skrg ni cepat gastrik kalau byk minum kopi, sbb tu beringat..kalo tak, cam beba jugak dah kot.. 4 kali sehari.. huhu.. penah jek dulu asal lepas makan je buat neskepe..dulu la.. skrg tak la kot..

    buleh je accelli nak minum ni.. tapi lepas minum tu kene bilas ngan air masak..tu je..kasik senang buah pinggang buat keje. hehehe..

    lain eh rasa nescafe 3 in 1 baru ni? belum try lagik..lame dah harith iskander dok promote kat tv tuh hehehe

    1. beba Post Author

      @efa haa..tu pulak lagi satu masalahnye..lately pon cam dah kurang minum air masak..hehehee..2-2 kena improve..bule la masukkan dalam new year resolution ni..hehehe.. 😀

      lain tu tak lain..cuma cam rasa kurang rasa kopi tu…

Please let me know what do you think about this post. :D