Maksud di sebalik nama…

For today: Day 03 – The meaning behind your blog name.

Rasanya tak payah bagitau pon korang tau kot..hehehe…Blog name kitorang ni simple jek..nama sendiri..me Habibah and En. Husband, Anas…so jadik la Habibah & Anas…even domain name pon beba-anas.com.

Sebab simple sangat jawapan nye..aku kasi la sekali history macam mana boleh bermulanya blog Habibah & Anas ni..before kitorang kawen ada kawan aku sorang ni si Ajan ni dier nak kawen time tu..and his husband to-be being a creative guy dok buat one website untuk kawen diorang…so aku pon cam ee..bestnye…so cam gedik nak buat jugak…

Berkat aku dok bekerja ngan Mr.Mills as programmer dier dlu..banyak gak la aku dapat belajar ngan Azam (orang atas aku) macam mana nak manage hosting pakai cPanel..so aku google camne nak beli domain and hosting etc..usha harga and feedback from orang lain etc pasal  company2 kat hosting kat Malaysia and berjaya la aku beli domain “beba-anas.com” ni and hosting jugak…

At that time aku pon baru2 lagi nak try untuk mendesign website ni..sebab aku takde belajar design website etc ni…yang aku belajar dlu2 buat coding jek..so dengan sepenuh hati berusaha..siap gak la website kahwin aku..website ni just a simple static website jek..aku code from scratch..so agak bangga gak la ngan diri sendiri bile dah siap tu..hehehe..

wedding-site

Click kat gambar tu kalau nak tengok the real thing… 😀

Then dah alang2 ade domain and hosting sendiri tu..buat la blog sekali..ye tak..and dari situ la bermulanya blog Habibah & Anas ni…and sehingga ke hari ni..dah 3 tahun dah blog ni bersama kitorang..and banyak gak la kenangan2 yang kitorang tulis kat sini…dari before kahwin..dah kawen..expecting our first child..pengalaman masa pregnant..sampai la skang ni..Alif dah pon berumur 2 tahun setengah.. 😀

So tu jek laa…

written by beba

Incoming search terms:

  • maksud nama anas (37)
  • makna disebalik nama (12)
  • maksud anas (12)
  • maksud disebalik nama (11)

Please let me know what do you think about this post. :D