Korang still ingat “The Twilight Zone” ??

Dulu masa kecik2 aku cam still ingat lagi ade cerita tajuk “The Twilight Zone” ni..dlu kalau konon2 seram ke pe wat la lagu The Twilight Zone ni..hahaha..actually cerita2 dier takde la seram kot..cume pelik2 jek…ntah kenapa tetibe aku cam teringat plak kat cerita ni…so terajin la aku to google pasal The Twilight Zone ni..

the-twilight-zone

Rupe2nya cerita ni dah wujud sejak tahun 1959 lagi..still in black and white..then diorang buat remake in the 80’s..yang tu la yang aku tengok rasanya..sebab dah berwarna.. 😀

Then in 2002 pon diorang ade buat..tapi tahan for 1 season jek..takde sambutan kot..hehehe..aku pon tak pernah tau…

Details pasal tu aku jumpe kat sini : http://en.wikipedia.org/wiki/The_Twilight_Zone

Skang ni aku tengah tengok cerita ni laa…tapi yang black and white punye la..tak sure kalau ade ke tak yang warna punye..and aku takde la tengok semua..just bace synopsis and tengok mana cam menarik perhatian aku jek.. 😀

But ade gak yang cam dah link dah broken or video not found..huu..nak tengok semua pon tak larat..hahaha..ada 150++ episodes semuanya..

Kalau korang minat nak tengok bule gi kat sini: http://watch-series.com/serie/the_twilight_zone

Memang tempat aku selalu stream online series ni..LQ videos la semua..kalau nak HQ kena la download.. :p aku malas nak download sebab laptop ni dah takde space..heheh..so stream jek laa…yang penting bule tengok ceritanya…dlu2 aku ade la gak buat collection TV Series and Anime..tapi skang ni dah tak dah…Collection Anime aku dlu berbuku2 la..tapi semua pon skang ni dalam kotak jek..tak tau la ape nasib diorang..hahaha..

kay la..tu jek.. 😀

 

written by beba

Incoming search terms:

  • zooming into twilight zone (40)

2 thoughts on “Korang still ingat “The Twilight Zone” ??”

  1. beba Post Author

    ade dlu keluar kat tv..tv berapa ntah la..cam ingat2 lupe jek cerita ni… 😀

    tu laa..ni pon tau sbb ade google..hahaha..kalau tak mmg tak la…cam tetibe plak terajin nak carik..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>