Kan best kalau ade mesin jahit…

tadi cam terjumpa tutorial sites pasal jahit menjahit ni..nice sangat bila tengok apa yang diorang bule buat dengan menjahit ni…

nak kata minat..maybe ada gak minat aku kat jahit menjahit ni..bila ada masa lapang and datang mood tu la..hehehe..tahun ni macam teringin nak berlangsir..tapi cam mahal semacam jek tengok kat kedai..mak aku cakap beli jek la mesin jahit..jahit sendiri..hohoho..tapi tadi dok surf pasal mesin jahit ni..yang paling murah aku jumpe pon jenama Brother dapat dalam lebih kurang RM599 kot..for me dah mahal gak tu..hahaa..aku hanyalah suri rumah tangga yang tak bergaji besar (dapat elaun dari laki jek sket..)

 

mesin jahit jenama brother

ni pon masuk dalam wishlist aku gak laa…korang ade suggestion lain tak untuk mesin jahit ni? yang affordable untuk suri rumah cam aku ni..kalau nak paw laki pon kena tunggu dier dapat bonus kot..hahahaa..kalau dapat sebijik ni boleh la buat project2 aku yang terbengkalai tu..woh..bile cakap pasal project terbengkalai teringat plak kat Project Felt aku yang buat buku felt ABC tu..hahaha..tak sambung2 pon lagi..start tahun lepas..sampai skang tak sambung2 lagi..kalau korang tak ingat ni cerita pasal tu project felt aku tu..

Bila nak ade part 3 plak?? Ntah laa…hahaaha..tunggu aku rajin dlu..aku ni jenis yang kerja kang lompat sane..lompat sini..susah nak commit to a project unless memang project yang orang bayar untuk buat..tu memang aku duduk jek buat mende tu tak sudah2 plak..hahaha..

written by beba

Incoming search terms:

  • MESIN JAHIT MURAH (493)
  • mesin jahit brother (95)
  • mesin jahit murah 2012 (89)
  • mesin jahit paling murah (38)
  • mesin jahit brother paling murah (29)

8 thoughts on “Kan best kalau ade mesin jahit…”

  1. Aunz

    hehehe nk beli mesin jahit ker?Buleh…Beli kat SINGER & wat lah monthly payment…
    Bayaran paling minima RM50 sebulan – no deposit..(aku nyer RM100/sebulan..hehe nak cepat abis)So xde lah terasa sgt.
    Try lah survey kat website die.Skg nie tgh ade promosi RAYA.
    Aku pon bli kat SINGER…Insya’Allah akhir tahun nie selesai lah.(^^,)
    Alhamdulillah, langsir umah baru hampir siap…pasni nk wat sarung kusyen plak…

    1. beba Post Author

      @aunz wohoohoho..macam nak gak..tak rugi pon belajar menjahit ni kan..jahit lurus jek pon..hahahaa..aku dlu masa darjah2 rajin la dok jahit baju patung2 kita dlu tu..hahaa..masuk skolah menengah jahit untuk project KH jek..pastu mananya pegang mesin jahit dah…hahaa..last time hari tu masa aku kawen..dok kena jahit sampin ayah aku..herot2 dah jadiknya..haahaha..kena tajamkan balik skill menjahit…kalau wat monthly payment bule gak kot..huu..jangan anas potong elaun bulan2 aku dah..hahahaa.. :p

      @didy rose singer kat KK kat ne ek? hahaha..kilang singer ade la nampak..tak sure ade ke tak kat situ dier jual..slalu pergi sen heng, sen Q gitu jek..ada gak kat situ kan..tak tau la bile bule dapat..nak kena pujuk en. laki dlu..hohoho..

  2. JaJa-BinX

    mak mentua ckp, kalo nak beli mesin jahit, better beli singer..tahan lama & parts pun murah & senang disapati..jaja pun mmg dah plan abis je blaja ujung tahun ni, nak trus sign up kelas jahit b.kurung & dah minta en hubby sponsor kan mesin jahit…dia pun very supportive ekoran utk raya ni kami menghadapi masalah nak cari tukang jahit langsir sliding kat umah..kain dah lama beli,tak terjahit2 lagi..pdhal nak jahit lurus bodo jer…payah betul nak cari org yg sudi nak tolong jahitkan lgsir.. 🙁

  3. Aunz

    hahahhaa rasenyer ko buleh survey kat website singer..tgk branch locater…alah xkan en.anas xbuleh sponsor RM100 sebulan kot..supportive lah sket (dtujukan khas utk en.anas)kuikuikui…
    hehehe ingt lg ek patung2 kiter tu…hahahahaha
    mmg mesin jahit singer ni dyakini sejak dulu lg…ko tgk mesin jahit tgn & kaki nenek..tahan lasak kan?
    bagus woooo…(^^,)

Please let me know what do you think about this post. :D