How many words korang boleh type in a minute?

Puan Beba

63 words

En Anas

31 words

Nak tau berapa banyak pulak yang korang boleh type dalam seminit? Gi test kat  Speed Typing test.

Kitorang berdua ni..menaip bukannye belajar pon..tapi rasanya mostly kita2 ni sekarang mananye pergi belajar kelas menaip pon ye tak? As for me..MIRC and YM lah yang melatih aku menaip ni..hehehehe..nak kata laju tu pon tak laaa…tapi boleh2 la..hehe..

dlu masa zaman Alpha kat MMU, Melaka, me and my friends mmg gile main channel #soalan kat MIRC..punye la hari2 masuk siap orang boleh ingat kitorang ni bot..pastu siap dapat AOP lagi tu..hehee..kat channel tu nanti akan keluar soalan and orang yang paling cepat jawap akan dapat markah..dlu tu la kerja aku..sampaikan semua soalan tu aku dah hafal dah jawapannye..sampai walaupon jawapan tu ade typo..boleh gak jawap ngan typo2 tu..

mula pada situ la kot dok try belajar type cepat sket ni…hehe..pastu plak bile MIRC ni dah tak zaman dah..pindah lak kat YM..dlu account YM aku tu..belambak2 la member..ye la..dak MMU ni dlu ape2 kalau form group assignment mesti mintak YM..bile dah bertahun-tahun dok kat MMU tu mananya tak penuh friends kat YM tu..tapi 2 years back kot..account tu kena hack…abes la hilang semua nama2 member MMU aku tu..and email2 aku gak..tu skang ni dah malas nak online YM..hahaa..member ade la sket..tp kalau online mesti ade satu mamat ni dok sebok nak ajak2 borang..boring tol..hahaha..

the typing of the deadpastu lagi satu..dlu ada satu PC game ni..’The Typing of The Dead‘ hehee..

game ni sebenarnya diubah suai dari ‘The House of The Dead’ kalau tak silap ingatan aku..hehe..klaka gak game ni sebenarnye..instead of tembak-tembak zombie pakai pistol cam biasa2 tu..dalam game ni plak kita kena type ape perkataan yang keluar depan zombie tu before zombie tu sampai kat kite..kalau zombie tu sampai di cakornye..hilang la satu nyawa nanti.. 😀

kalau nak tengok camne sebenarnye game tu tengok la kat video ni..

hehehe..dlu mmg aku suke btol main game tu..dah alang2 dok wat entry pasal ni saje jek aku dok google pasal the fastest typist in the world..

Mrs. Barbara Blackburn of Salem, Oregon can maintain 150 wpm for 50 min (37,500 key strokes) and attains a speed of 170 wpm using the Dvorak Simplified Keyboard (DSK) system. Her top speed was recorded at 212 wpm. Source: Norris McWhirter, ed. (1985), THE GUINNESS BOOK OF WORLD RECORDS, 23rd US edition, New York: Sterling Publishing Co., Inc.

Tapi as mentioned in the text atas tu..dier tak guna keyboard cam kite ni..dier pakai Dvorak Keyboard.

dvorak keyboard layout

Dvorak Keyboard Layout..

Malas nak cite panjang..so aku simplify kan yang keyboard ni sebenarnye adalah lagi bagus dari keyboard QWERTY yang kita pakai skang ni..

kay le..cam tersangat panjang plak entry kali ni..so sampai sini jek la..dah letih dah menaip ni..hehehe.. 😀

p.s: kalau korang wat test tu..share2 la result korang kat comment kat bawah ni ek…nak gak tau..saje2 jek..

written by beba

7 thoughts on “How many words korang boleh type in a minute?”

  1. beba

    @nadic 63 words per minute tu mmg cam the best la tu..takleh dah kot laju pada tu..hahaa..kena berlatih lagi kot.. :p

    @iefa mesti la test..saje2 jek.. 😀 ade la wei pips yg bm punye..kan kat site tu kat atas tu ade bendera2 tu..ade situ bendera malaysia..ko tekan situ..nanti kuar perkataan bahasa melayu..aku pon baru jek perasan tadi..heeheh..aku wat same jek pon..takde nye jadik 100 pon..haahahaha.. :p

Please let me know what do you think about this post. :D