First time pegang syiling baru ni rasa cam token jek..

syiling-baru

semalam baru la first time dapat pegang syiling baru yang 10 sen tu..tapi my first impression cam ala2 pegang token jek rasanya..hehe..kalau korang dlu2 pernah gi tempat2 main game ni mesti tau token tu pe kan? dia cam syiling gak..kena tukar kat counter..then boleh la gi main game ape2 yang korang nak..

in terms of design ni cam yang 10 sen lama lagi cun kot..hehe..more ‘kemalaysiaan’ than yang baru ni..ade gambar ape ntah kat belakang tu..instead of yang lama tu ade congkak…

neway ni pendapat aku la kan… 😀 syiling2 yang lain belum sempat pegang lagi..

 

written by beba

2 thoughts on “First time pegang syiling baru ni rasa cam token jek..”

  1. JaJa-BinX

    setuju…ringan semacam jer..jaja 1st time dpt duit baru duit 50sen..lagi sebiji mcm token…dgn kaler gold nyer..yg membezakan hanya lah duit 50 sen ni, keliling dia berlekuk-lekuk..

    aritu ada gak la dpt emel yg ckp, duit 10sen ni ada isu sket..lambang ntah apape yg kat belakang tu, sbnarnya kalo nak diikutkan mcm lambang bintang israel( bintang 6 bucu)..
    pengirin blog tu persoalkan, kenapa identiti m’sia dihilangkan, cthnya, gambar bulan & bintang yg menunjukkan islam agama rasmi dihilangkan dan diganti dgn gambar ala-ala israel..wallahualam…

  2. Ejaa

    betul2,duit syiling baru ni ringan + macam token je.
    lebih suka syiling lama.

    tp sy tgh nk kumpul duit baru ni tuk suke2 je..yela susah nk dpt bru2 ni,haha.
    skang dh dpt 10 sen, 20 sen n 50 sen.

    50 sen punya duit baru ni, dekat keliling die mcm berlekuk2 sket

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>