Favorite cartoon kita dulu2…

Tetibe cam terasa nak buat post pasal cartoon2 favorite kita dlu2…dulu2 di sini means cartoon tahun 80an..ni la..time aku kecik2…and maybe bagi orang yang lahir late 70s gak… 😀

So here goes the list of cartoon dlu2 yang aku still ingat sampai sekarang..

80s-cartoon-o_jem1. Jem and the Holograms

Jem ni kompom ramai pompuan2 cam aku jek la yang minat kot..kot la..kalau ade gak lelaki yang minat ngan citer ni aku pon tak tau..hahaha..minat bukan sebab pe..cam best gile bule tukar2 baju just dok gosok2 subang jek…cam nice gile wei…haahha..then rambut plak bule warna pink lagi tu…tu yang suke beno tu…

Then orang jahat dier ade satu lagi group ni ‘The Misfits ke ke nama dier…suke membuat onar la diorang ni..

 

80s-cartoon-she-ra 2.  She-ra – Princess of Power

She-ra! She-ra!

Ni pon aku suke!! sebab kuda dier bule terbang!! hahaha..seingat aku She-ra ni kembar si He-Man..jalan cerita lebih kurang jek aku rasa..cuma maybe She-ra ni target audiences dier dak2 pompuan la kot..and He-Man untuk dak laki….

tapi aku tengok gak He-Man… :p

 

80s-cartoon-He-Man

3. He-Man – Master of the Universe

Cam aku cakap pasal She-ra tu la..dier ni twin brother si She-ra…

kalau She-ra musuh dier nama Hordak..nama musuh si He-Man ni Skeletor…

Kalau She-ra ade kuda bule terbang, si He-Man ni ade harimau yang kalau tak transform mmg pengecut laa..semua benda takut..tapi once dah transform kiranya terer laa.. :d

 

80s-cartoon-thundercats4. Thundercats

Ni lagi satu favorite….mesti korang ingat kan?

“Thunder..Thunder..Thundercat! Hooooo!!!!! “

Dari pedang kontot terus panjang wei~ Kalau ingatan aku still bagus..nama Hero dier Lion-o, then ade cheetara..um..tu jek yang aku ingat..hahaha..then musuh dier Mumra! ke Mumbra…haha..tak sure laa..

 

80s-cartoon-LionVoltron_11_15_065. Voltron – Defender of the Universe

Another nice cartoon dlu2.. 😀 Tak ingat dah pasal ape…hahaha..tapi of course la mesti cam nak menyelamatkan donia..ade musuh etc2…

Tapi yang best dlu robot dier la..bule transform2 bagai..siap tangan kepala rimau lagi..hehehe…

 

Then banyak la lagi…cam gambar2 kat bawah ni.. 😀

80s-cartoon-my_little_pony_and_friends-show 80s-cartoon-Care Bears

80s-cartoon-Transformers 80s-cartoon-smurfs

80s-cartoon-ghostbusters 80s-cartoon-gi-joe

80s-cartoon-saber-rider-and-the-star-sheriff 80s-cartoon-teenage-mutant-ninja-turtle

Kalau korang dlu kecik2 hantu tengok katun kompom mesti tau punye kan cerita2 ni… 😀 Cam kartun ‘Saber Rider‘ tu aku tak berapa nak ingat cerita dier camne..tapi still ingat lagi lagu dier yang part sebut tajuk tu..dlu kecik2 selalu nyanyi kot..hahaha..dak p pon tau tu..GhostBuster..ingat lagi ‘slimer’ hantu hijau yang selalu wat kotor..

Ninja turtle jangan cakap laa..mmg kenal la..Leonardo, Michelangelo, Rafael, Donatello..tapi sifu dier yang tikus tu tak ingat plak nama pe..hohoho..

Care Bears and My little Pony tu adalah sangat kiut!!

Um..kay la tu jek..cam dah panjang sangat dah ni aku dok ngarut2.. 😀

written by beba

5 thoughts on “Favorite cartoon kita dulu2…”

  1. efa

    mengimbau kenangan betul ah beba ni.. yg jem tu mmg ingat sangat..hehe,..lawa2 orgnye, nyanyi pun suare sedap..pastu mule berangan nak jadi cam jem.. hehehe

    yg lelain tu pun selalu gak tgk.. she ra laaa he man laa.. oh thundercats dgn cheetara tu paling ingat la.. part yg die nak transform tu yg die sebut thunder thunder thunder catsss!! wahhhh! hahaha..mase kekecik slalu cop nak jadik cheetara tu.. haha

    oh cite my little pony pun suke gak, citer care bears pun suke.. smurf pun suke.. hahaha.. semua suke la.. dah dulu manede bende lain kan, tgk tv jela hiburan kite..

    seronoknye, tetibe rase cam masih berumur 5 thn… 😀

    1. beba Post Author

      kan..hahaha..dok pegang2 subang konon2 bule transform…hahaha..klaka pikir zaman kecik2 dlu.

      yang thundercats tu plak dulu2 ayah ade la beli kan pedang thundercats tu..tak yang kontot jek..tapi beli 2 kitorang adik beradik masa tu..wat la ala2 thunder2 cats tu..pastu sambung 2 pedang tu…hahaha…

      best gak kan katun lama2 ni…

      kenangan ni… 😀

    1. beba Post Author

      @aunz hehe..dah zaman kita dlu ye tak…sape ade tv kompom tengok punye.. 😀

      @dak p wohoho..itu cam dah besar sket kot power ranger sume tu..tu dah tahun 90an..ni katun 80an….

Please let me know what do you think about this post. :D