boleh tolong bagitau mana nak dapat benda ni tak??

aku nak sangat benda ni..tapi tak tau nak carik kat mana…korang bule tolong bagi tau tak kat mana ade..and berapa ek harganya..??

Pepper mill..

aku pernah jumpe kat giant..tapi plastik jek..and mak aku kata ‘tak payah la beli plastik ni, pakai 2-3 kali dah retak‘ so aku nak carik gak la samada yang kayu ke stainless steel ke..huu…rasa2nya cam mahal..hahaah..tp cam nak jugak..

tolong ek korang.. 😀

kenapa aku nak? ntah laa..cam besh..hahaa..lgpon aku mmg suke freshly grind black pepper..lagi rasa dari serbuk.. 😀

written by beba

Incoming search terms:

  • pepper grinder malaysia (25)

13 thoughts on “boleh tolong bagitau mana nak dapat benda ni tak??”

  1. Aunz

    Yop!kat sarawak banyak bende alah nie coz kat sane kan pengeluar utama lada hitam kat Malaysia nie..rege dalam sekitar RM20/1 pc ke bawah…
    Lg, klo ader festival ptanian cam kat serdang, ade gak company sarawak yg take part jual bende nie…
    Hmm kat Jusco ader gak.Tp xsumer Jusco ade lah.Last tima aku nampak kat Jusco Seremban.
    Klo aku nmpk, ko nak aku tulun belikan ke?

  2. beba Post Author

    wooh…nak!! kalau rm20 ke bawah murah laa tu…mmg kuat la kan? ko bli la kan dlu..nnt aku bayar balik..planning nak balik kajang bulan 5..tp takde fulus lagi nak beli tiket..huu…tiket murah pon takde..

  3. Aunz

    Bende ni sbnrnye ade mcm2 size..ade yg kayu kaler itam & ader yg kaler brown cam dlm gambo ko tu…nnt klo aku nmpk kat maner2, aku tulun blikan ek..hehe
    Luper plak, ko nk kaler ape?or xkesah?

  4. beba Post Author

    @mummyseri tu laa..kat sini dah semua shopping mall da tengok..takde gak..hehe..besh ek..tu la nak carik..senang idop sket..dah la skang ni kalau nak hancurkan black pepper ni dok kena hentak ngan pisau besar pastu potong2 jek..hahaa..malas btol..

    @iefa cet..aku pon slalu gak tengok dier pakai..kalau dier pakcik aku mmg dah lama da aku tanye..hahaha.. :p

  5. ckyn

    kak…sy mmg bli kat srwk bnda tu.kcj belas2 je, yg tggi 40 lbh kot. tp klu xsilap, d cosway pn ada tu..sy nmpak d cosway bofot, sebelah bestamat. p la tgk cna..

  6. Pingback: En. Azri ke IKEA.. | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D