Bapa ajar anak merokok masa umur 18 bulan lagi??

Hadoi…apa nak jadik la ngan bapa budak tu…tak tau la ape yg dipikirnya dalam otak tu..

Cuba tengok video kat bawah ni kejap..

aku tengok budak tu gayanya cam dah cam gangster pon ade…ngan cara duduk nye..cara pegang rokoknye…dahsyat betul sebenarnye..

apa lah yang difikirkan oleh bapa budak tu ek masa dier dok introduce rokok kat anak dier tu..hidup tak lah berada..dah tu skang ni nak kena tanggung bayar rokok anak plak..huu…

aku sendiri memang tak suke orang merokok ni…maybe sebab my dad tak merokok..even my husband pon tak merokok..and harap2 anak2 aku nnt dijauhkan la dari merokok ni..for me merokok ni antara cara nak bunuh diri and membunuh orang terdekat sendri…yang aku dengar sebenarnye orang yang duduk dekat ngan orang merokok ni sebenarnye lagi high risk untuk dapat cancer daripada orang yang merokok ni..and sangat membazir…pada sesape yang merokok tu kalau berenti la merokok..tak baik tau…

teringat plak cerita masa kitorang kecik2 dlu…aku and adik lelaki aku plus ngan cousin kitorang sangat nakal kay masa kecik2 dlu…ni masa sekolah rendah lagi..kalau balik kampung bila dah berkumpul ramai2 dlu..slalu dok cilok rokok penyewa umah sewa nenek aku or pakcik2 aku ke dlu..hahaha..macam2 jenama kitorang pernah rasa..termasuk la rokok daun..hahaa..teruk2..rasanya cam tiap2 kali balik kampung ade jek project..pastu spray perfume kaw2 punye, konon2 nak kasi ilang bau..hahaha…

written by beba

3 thoughts on “Bapa ajar anak merokok masa umur 18 bulan lagi??”

Please let me know what do you think about this post. :D