Ada sesapa dulu2 baca komik Mari-Chan ngan Miss Modern??

Dulu2 masa aku kecik lagi..ntah darjah berapa ntah ade kan buku komik 2-2 ni..Mari-Chan and Miss Modern..tapi seingat aku la Mari-Chan cuma ade 2 buku and Miss Modern ade 1 jek kot yang dipublishkan kat Malaysia ni..pastu senyap jekk..keciwa gak la tak le bace sampai abes…

But then masa aku pindah Kuala Terengganu ikut ayah aku, my parents ade la bawak pergi perpustakaan negeri..memang best..and kat situ la aku jumpe balik komik2 best2 ni..tapi semuanya dalam Bahasa Indonesia..tapi tak kesah la kan..aku pinjam jek..asalkan bule bace..memang at that time aku cam terer gak la dok paham perkataan2 bahasa indonesia ni..seingat aku dlu aku ade bace Candy Candy, Mari-Chan ni ade banyak lagi series dia..cerita lain2 but theme nye seakan sama gak..aku minat btol la bab2 ade ballet2 ni..hehehe..pastu ade la lagi macam2 lagi tajuk komik ni..hehe..

tapi takde la aku asik pinjam komik jek pon…aku bace ade novel2 melayu, novel remaja tulisnya kat situ..macam2 la tajuk..best2 gak..aku memang dah start gile bace buku ni sejak sekolah rendah lagi..dari nipis2 sampai ke tebal gak la but normally less than 200 pages..amatur lagi.. :p

Masa ni belum kenal lagi novel English..aku start bace novel English masa form 3..masa tu kat Maahad Hamidiah, Kajang. Aku pon tak sure la buku sape yang aku pinjam selalu tu..heehe..ade R.L Stine and Christopher Pike..tu la 2 authors yang memula aku bace..aku tak minat buku2 Sweet Valley ke ape dlu yang budak2 pompuan selalu bace tu..heehe..then cam jumpe satu kedai sewa buku kat Kajang, Bookworm nama kedai tu..memang every 2-3 days aku singgah situ sewa buku baru….

Teringat lagi first time nak mencuba bace buku tebal2..orang kata level up la ni..asik bace buku nipis jek..pastu 2-3 hari dah abes..cam dah tak mencabar.. :p Buku yang aku sewa time tu tajuk dia ‘The Tommyknockers’ by Stephen King..1000+ pages..gile tak gile nye la masa tu..haha..pastu dah terer la..memang amik buku yang tebal2 jek..mostly 600 pages and above..masa ni banyak bace buku thriller, cam Stephen King, Dean Koontz ke camne eja nama dia ntah..belum lagi kenal genre fantasy..yang buat aku terjebak ngan dunia fantasy ni was the book written by David Eddings..’The Belgariad’ series..ok laaa….dah panjang plak cite pasal sejarah pembacaan buku aku ni…

Actually nak tunjuk gambar ni:

komik mari-chan

komik miss modern

setelah lama akhirnya dapat gak aku beli komik Miss Modern ngan Mari-Chan ni..imported tau..from Indonesia..tapi buku 2nd hand laa..mmg buku lama..tahun 90an..kertas pon dah kuning2..tapi yang penting bule bace balik..horeiii…aku beli kat sini: https://www.facebook.com/toko.k.ana (Open in New Tab)

Okay la..panjang menjela dah post aku ni.. :p

satgi nak sambung wat kerja mendesign..alhamdulillah..ade gak la a few jobs masuk..and ade yang macam nak but belum confirm..harap2 dapat gak la..insyallah.. 🙂

written by beba

Incoming search terms:

  • baca komik mari chan online (26)
  • baca komik mari chan (17)
  • komik mari chan (15)
  • baca online komik mary chan (1)
  • baca online mari chan (1)

6 thoughts on “Ada sesapa dulu2 baca komik Mari-Chan ngan Miss Modern??”

        1. beba Post Author

          kos penghantaran dulu saya bayar pakai poslaju je. sebab masa tu kebetulan kawan kepada abang seller memang nak ke Malaysia. Hehehe. Maaf lambat sesangat reply. Baru nak aktif balik berblogging.

          Terima kasih ye sebab sudi bace post saya. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>