A little note for ‘Org Sabah’

Note: This post is not for orang Sabah but for ‘Org Sabah’.

Aku tak tau le kenapa tiba2 ade ‘Org Sabah’ yang dok tak puas hati ngan aku..

Maybe orang yang sama jugak ngan ‘Eno’ sebelum ni..I don’t know..

This note is for ‘Org Sabah’ yang thinking of writing more of condemning comments or shouts on my blog..please don’t la…what’s the point…

First of all this is my personal blog…hey…suke hati aku la ape aku nak tulis..I pay for the domain and hosting every year…ape aku nak tulis tu hak aku..kalau ko tak suke..silakan la close jek tab blog ni…and please…don’t come again…I don’t need enemies here…kawan saje yang diterima…

And kalau ko bace betol2 post aku tu..ade ke aku kutuk orang Sabah..what the heck la bhai…aku tulis tu bukannye bahasa jepon pon…takkan tak paham…ape yang aku tulis tu pasal ape yang aku nampak…and what I taste/touch…so kalau aku cakap roti GARDENIA Sabah ni keras, berderai..so ko nak terasa sangat tu apsal?  kilang roti GARDENIA tu family ko punye ke? kalau ye mintak mahap laa ye..tapi mmg aku cakap terang2..it’s not up to my taste…neway cam la orang GARDENIA tu nak kesah ngan taste aku pon…so ade aku kesah..aku beli roti jenama lain…

dah ko ‘Org Sabah’ ni apsal plak nak dok kondem2 aku kata aku menghina orang Sabah pulak…aku cakap pasal roti GARDENIA…dah kalau ko suke makan roti tu…ko makan laaa…jangan pulak nak dok kata aku ni menghina orang…aku bukannye jenis orang yang suke2 hati suke mengondem orang cam ko…please la wei..

Kalau ko tak tau laki aku orang Sabah, pak mak mentua aku orang Sabah..even anak aku pon lahir kat Sabah…apsal pulak aku nak kutuk orang-orang Sabah..takde maknanya de…aku respect orang-orang Sabah..except for kau la kan obviously..

Hey..kalau ko pergi Kajang pon..makan Satay Kajang yang kompom ramai orang cakap sedap tu..tapi ko kata tak sedap sbb ko lagi suke makan Satay Sabah…dah tu..ko ingat aku nak kata ko hina orang Selangor ke? or orang Kajang specially…sorry la..aku tak cam ko…kalau dah ko kate tak sedap..tu taste ko…ape yang ko biasa…suke hati ko laa…kalau ko tulis kat blog ko ke…ade ke aku nak terasa hati bile ko kata Satay Kajang tak sedap….hahahaa..memang kelaka la wei kalau ko cakap ye…

Ko tak payah la nak buat2 propaganda pelik2 jek kat blog orang…

Aku tak tau kot ko ni jenis yang tak reti nak membeza kan pendapat and kutukan ke ape…cuba ko bagi statement mana yang ko tak puas hati sangat tu..sampai dok kate aku menghina orang…

Kalau ye pon bersemangat kenegerian agak2 laa…tak payah la sampai nak kondem orang…and kalau ko betul2 nak sangat menegakkan pendapat ko tu apsal tak letak nama and email ke sekali kat situ…apsal nak letak ‘Org Sabah’ ..kalau ko letak link blog ke  senang aku tengok ape bagus sangat ko tu..ape yang ko suke makan…nanti aku takde la tertulis pasal makanan kegemaran ko…kot terasa lagi…sorry ye ‘Org Sabah’

Tapi tak semestinya bile ko letak ‘Org Sabah’ tu ko bule represent semua orang Sabah…tak semua orang Sabah nak setuju ngan ko pon…

Kalau tak terang lagi…meh aku kasi tau kat ko…post aku tu berkenaan dengan perbandingan yang aku buat mengenai ROTI GARDENIA Sabah and ROTI GARDENIA semenanjung…dari pandangan aku…ape yang hinanya plak aku cerita pasal makan roti..semua orang makan roti wei…hadoi…ko ni malam2 buta camni dok buat aku sakit hati apsal?

aku tak suke nak cerita2 camni..tapi kalau aku dah sakit hati mmg kan malam aku tido tak lena…so terpaksa la aku tulis nota aku yang tak berapa pendek ni untuk ko ye…

kalau ade lagi sape2 nak tak puas hati..suke hati korang laaa…yang penting, tak payah la sebok2 nak tinggalkan comment kondem2 ni..and aku tau aku tak hina sape2…

kalau korang tak paham2 pasal post tu samada korang memang dlu pemahaman BM dapat gred D ke bawah or korang memang jenis yang tengok tajuk..bace sket2 jek..tak reti nak bace semua dari awal sampai akhir..then suke2 nak assume ikot suke hati korang…

Aku tak tau ko sape..tapi tetibe aku terfikir plak..skang ni cam dok selalu aku tengok orang dok wat post pasal Roti GARDENIA Sabah ni haram…ko ade tak pergi wat komen2 kata diorang menghina roti kat Sabah? hahaha…

p.s: pasal roti GARDENIA Sabah ni haram ke tak aku tak tau haa…jangan cakap aku memandai2 plak..lgpon aku tak beli roti GARDENIA Sabah..

p.p.s: cam dah tak little la sangat plak ni..hahahaa…

written by beba

Incoming search terms:

  • blog orang sabah (13)

11 thoughts on “A little note for ‘Org Sabah’”

  1. Whitey Mommy

    akk…setuju sangat… kekadang… memang tak baca habis.. lepas tu… dah buat andaian… ada tu…sampai letup2 kat entry blog… kita post takde kena mengena pun dengan dia… sentap je lebih…

    kes kedua…tak letak pulak add… kalau comment yang berunsur macam ni… mesti pengecut nak letak details…

  2. aima

    hoh..

    astaghfirullah….

    introduction..im sabahan too he he

    act beba saya pun baru tau kilang roti sbh & sjung asing-asing kwang kwang kwang.. ntah mcm-mcm spekulasi psl roti gardenia sbh tu..konon guna berus babi la bla bla bla..tak kisah la apa pon yg PENTING bila tanda HALAL dah kena tutup..memang meragukan lah kan..so TAK PAYAH makan..kepada MUSLIM itu penting..kan? kan? kan?..

    dan sebab itulah baru saya tahu kenapa twiggies dan segala jenis roti brand gardenia xde kat cni.. sbb kilang asing-asing rupanya..dan kami sekeluarga adalah antara mereka yg suka borong twiggies dan roti-roti lain bila balik ke sini kah kah ala..bukan gardenia ja..banyak benda lain kitorang borong..MURAH apa kat KL

    to pn beba…mungkin ada yg salah faham..tp ramai juga yg faham entri beba aritu termasuklah saya 🙂

  3. mama_aiman

    wohooooo….ape hal plak ni ‘org sabah’ wei…jgn buat malu aku…hehehe..aku orang sabah juga bha..n selalu jua aku borong roti2 gardenia smnjung nih bha..muahahaha….apa hal la pasal roti pon jadi gaduh..relek bha kauuu….perut masing2..mulot masing2…sdiri mau tau la rasa macam mana..suka yang mana…kicik punya hal bha ini..apalah…bikin malu orang sabah sia kau ini…kecoh2 di rumah orang…haaaiii la….

  4. mawar

    hoh..cool cool bibah
    sabor je lah orang camtu.. misunderstood! ignore kan je
    n btol gak cakap ko, its just ur opinion on roti tu je, dan kalau dia ada masalah dengan tu, patutnya dia stop reading this blog

  5. beba Post Author

    heheh..thanks all…tu post sebab dah saket ati sangat..takde pe pon..after published jek terus lega..hahahaha..

    normally mmg akan diignore..tapi at that time mmg mood tengah tak baik kan..tu yang jadik lain macam tu…hohoho..

    @dak p hahaaha..btol2…kena pakai nick ‘Orang Gardenia Sabah’ baru seswai…hahaahaha…

  6. Yantie

    wahahahahahahahahha!!! LMAO!!!!

    bibs! tak ku sangke … ade gak org nak carik gado ngan ko pasal roti! ROTI!! BREAD! hahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahah!!!

    *speechless!~*

Please let me know what do you think about this post. :D