mandi wiladah..

huu..arini dok umah jek..xde wat pe pon..relax2..hehe..tp cam boring gak..heheh..kena kuar gak kot..g exercise jalan2..kalu kat umah ni mmg xberjalan ke mana pon..hehe..

tadi aku cam tergerak nk search the net pasal mandi wiladah…nk tau ape hukumnye wajib ke ape ke..ade beberapa version jawapan yang aku jumpe..mandi wiladah and mandi nifas ni kirenyer lain..so nak dipendekkan cerita..dari pemahaman aku…mandi wiladah ni wajib untuk perempuan yang keguguran atau pon bersalin tapi tak diiringi dengan darah nifas..tp kalu ade darah nifas lepas tu maknanya da xwajib da mandi wiladah..just tunggu kering darah nifas ni then baru mandi…

kalu nk lebih lanjut bule la refer kat websites kat bawah ni..:

as for baby boy…esok la baru aku update..hehe..sbb esok baru pegi tengok dier..harap2 da besar da..hehehe..dak p skang ni cam xsabar la nk baby boy kuar…kejap2 kang tanye bile nk kuar ni..hahaaha..tp aku pon skang ni mmg xde ape2 tanda pon yang macam baby boy ni nk kuar..serasa2 aku baby boy still active lagi bergerak ni..org cakap kalu da nk dekat2 beranak tu baby cam da kurang da bergerak..

owh ade lagi satu yang aku nk tau ni..nnt time beranak sok kite kena pakai baju hospital bagi ke time beranak tu? ke pakai baju kite sendri? biasanya org pakai baju ape ek??? mak mertua aku soh aku bawak kain batik..huu..aku bawak jek la satu..aku bukannyer reti pon pakai kain batik ni…

written by beba

Incoming search terms:

  • mandi wiladah (18)

13 thoughts on “mandi wiladah..”

  1. Adie

    hahhaha suspenddd jek. aku tgk ko nye entry nye title kat page aku mandi wiladah, aku cam aikkkk dah beranak ke minah nie. hahhahahahhah. ooooo esok ko check up ek….ha nanti update. leh aku agak2 baby aku berat dah bape. tolak 100g jek biasenye dr ko. sbb aku dah xde check up. so mengharapkan ko jek sebagai reference. hahhahah.

  2. beba Post Author

    alamak..silap plak..hahaaha..sebenarnyer lusa..aku pon da jadik kompius la plak..hehehe..ni mesti sbb si anas dok sebok dok tanye aku bile nk beranak ni..ahahaha..:D nnt update..

    kalu da beranak xde la aku post kat blog..haha..soh anas laa..len la kalu hospital ade wifi ke..hahaah..:p

  3. Iffah

    nti bila dh masuk OR dia bg bj n kain hosp soh tukar..dia bg ubat masuk kt punggung bg mengeluarkan sgala isi2 perut..xsmpi sminit mmg ko akan trasa perut memulas nak masuk toilet haha..

  4. Adie

    berdebar2 lak aku nie…. hahahhaha… serious bace ko nye title nie suspense gile! makin berdebar2 lak aku jadiknye. cepatla gi check up! nak tau berat dia bape??? x sabar pon ye tunggu 1hb nie nak masuk sepital. hahahaah.

  5. beba

    iffah: huu..xterkeluar ke budak kalu da berak2? hehe..

    ajan: ingat ke ko nk tambah lagi satu lagi tadi..hahha..um..xkot..test power dlu..hahahah..:p

    adie: petang ni kang pegi..check up kol 5.20pm..hohooh..kalu rajin malam kang la aku post..heheh..:D da x lama da ko kan..heheh..beshnyer…aku la yg tertunggu2 ni..

Please let me know what do you think about this post. :D