mana nk carik lagi ni!!!

aii..tensen plak aku bile dok pk pasal baby cot ni…ingat ke da setel la kan hari tu sbb da jumpe..last2 stock yg datang bukan yang kitorang tgk hari tu..yg lain plak yang datang…and aku xberkenan la ngan stock baru ni..xcun n xbesh..huu..so cancelled la yang tu..mamat yg jual tu kate kalu nk yg model yang before ni lama la kena tunggu..ntah bape lama xtau la aku..asalkan yang before ni dier cakap stock nk sampai pon sampai sebulan lebih baru sampai stock! da tu nk suh aku tunggu bape lama plak nk tunggu stock dier…bikin panas jek!!

then sbb da xmo yang tu last2 aku pon cam decide la nk bli yang mahal sket ade jual kat ‘Living Concept‘ kat 1Borneo..ingat ke bule la nk setel pasal ni…last2..yang ade display set tu jek…xde stock gak…ade ke bile kitorang tanye ‘bile nk ade stock lagi ni?’ nk tau x ape yg budak sales tu cakap???..kalu xmo pon aku nk bagitau gak…huu….ade ke dier kate maybe 6bulan ke setahun ke..wth!!…gile ke? kedai cap ape ni kalu setahun sekali baru ni amik stock!! lagi skali kasi panas laa!! pastu sbb cam ala2 desperate housewife la aku ni kan..so tanye laa..kalu display set ni bape bule kasi less?..da kate pon display set pon kan..ntah da bape lama ntah benda alah tu lepak kat situ..sampai ade calar2 plak tu…kalu setakat kotor2 sket ade cam ala2 gam2 tu bule la kalu nk dibersihkan..tp kalu da calar2 ni mmg xdapat nk wat pe la kan..ni lagi satu yang bikin aku panas lagi skali ni..20% jek less ngan that crappy cot yang da bercalar2 tu..ampes..

tp still agak keciwa laa…mana lagi ni aku nk carik baby cot?? kitorang ni on tight budget n byk plak barang nk bli..bukan stakat barang baby jek..huu..kena la btol2 bg2 kan duit..huu..kalu aku org kaye mesti aku da blasah jek beli yang 4 in 1 punye baby cot tu…hohoho..poning den..

hari ni pon da letih da jalan dok carik baby cot..tp still xkutemui yg dihajatkan dihati ( baby cot satu ape pon xjumpe..huu..)….sorry la dak p..byk plak syarat sy pasal baby cot ni..yang camtu xnk yg camni xnak..hahaaha..mengada2 sket…huu..xbanyak choice la kalu kat sini..aku pon da xtau da nk wat camne ni..huu…

anyway..nextweek baby boy da 33 weeks..skang ni maybe da 2kg agaknyer dier..dier pon cam da ala2 tersepit da kat dalam tu…nk tendang2 pon da xbule da..skang ni dier cam dok camne ek nk cite..haha..xreti aku..tp dier bergerak2 la..cam dok berubah2 tempat..kang kepala lutut dier cam nampak bergerak2 kat perut aku..haha..xpon kang terbonjol sane terbonjol sini..klaka jek..beralih sket kang da terbonjol..hoho..klaka plak…

next week ade check-up lagi..heheh..hopefully sume pon ‘bagus‘ bak kate doctor aku..hehehe..:D

written by beba

15 thoughts on “mana nk carik lagi ni!!!”

  1. Iffah

    aiyo..jgn ler tensen2..aku xde pun baby cot ni..hoenstly rs cam xperlu sgt..kwn2 aku yg ada baby cot pun xguna lama..btwn 3-7 mths.. sbabnye awal2 tu lg sng tido ngn baby, sbb baby asyik jg every hourly nk susu..n faruq dlu pun prefer tido kat tgn ummi dia ni..ltk sket jaga.. once dia dh pndai merangkak n golek2..baby cot tu xckup luas dah hehe..

  2. beba

    huhuhu..ntah laa.rasanye cam kena gak beli..sbb rasanyer xmuat kot nk letak baby kat atas katil..takut kang kena lenyek plak..hohoho..ade member aku cakap cam ala2 tido melintang kat katil tu..tp kalu kitorang tdo melintang kang terjulur kaki kat luar..terutamanyer en anas kite..lutut dan ke atas jek yg atas katil..huu..

    kalu ikot planningnyer cam nk bli baby cot tu yg bule bukak at one side and still stable lagi..n attached it to our bed..lebih kurang laa..kena improvise la camne pon..so that baby ade tempat dier sendri n dekat ngan mak dier nnt senang mak dier nk capai bile dier nk susu! (sbb mak dier pon bukan la rajin sgt nk bangun n amik baby from baby cot then balik ke katil..hohoho..:p )

  3. Iffah

    haha..suamiku pjg gak orgnye, tp sbb aku dlu bpantang kt bangi, so weekend je dia dtg dr penang n ended up tido kat bwh ngn toto je hehe..kalo nk bli baby cot yg belh diattached kat katil aku rs sgt bagus hehe..gud luck then!

  4. beba

    hohoho..tu la..harap2 la nnt jumpe gak yg berkenan di hati..:D nk tdo melintang tu mmg agak xpractical la..unless katil kitorang king size..hahaha..tp kalu da king size xpayah la nk melintang ke menegak ke per..sah2 la besar jek..:D

    ape dak p..awk pon kena carik gak..go to awk gak..hahaha..

  5. beba Post Author

    to y45min: alamak baru jek terperasan ur comment in moderation kat admin..so baru jek approved..hohoho..anyway thx for the site..tp jauh sgt la kalu nk bli kat kl ni..nk bawak celah mana plak kang benda berat2 ni..hehe..lgpon skang ni da xbule nk naik plane da pon..hohoho..:D

    anyway thx for reading..:D

  6. beba Post Author

    baru jek masuk..huuu…da jadik cam chat room plak post ni..ape la kasi chewing dung..org da ade la..kalu nk kasi ntuk gallery skang ni kasi la dung petpet ke..battle dung ke..rancid battle dung ke..hahaha..baru la besh!! 😀

Please let me know what do you think about this post. :D