Latest update on Baby Boy..:D

hohoho…td petang kitorang pegi check up…this week aku da 35weeks and 1day pregnant…dalam masa 2 minggu ni baby boy da membesar dengan pantas! sekarang ni berat dier da 2.5kg! huuu..banding ngan before this 1.86kg…maknanya dier da naik 643g…hohoho..mmg buat keja dier dalam perut aku ni…

as usual..remark dari doctor aku..”very good“…hehehe…so another check-up is scheduled in another 2 weeks…on 21/01/08…berapa la agaknyer berat baby boy masa tu…skang ni pon dier cam da sempit kot kat dalam tu..hohoho..

aku plak..turun 1kg..nampaknyer makanan yang aku makan sume pon en baby boy kebas…hahaha..:p xpe..nk besar punye pasal..aku pon xmo la overweight plak karang…kalu dier beratnyer ok..xkesah la berat aku naik ke turun ke..ye x? hehehe…

uh..skang ni aku da xpakai da maternity jeans aku..huu…da ketat da kalu aku duduk..skang ni ade satu jek la seluar yang aku dok pakai kalu keluar..aku beli kat kamdar jek..kalu xsilap aku rm39.90 jek kot..hohoho..suar ni pakai getah yang longgar..dier ade gak tempat yg stretchable ntuk perut tu..tp aku pakai kat bawah perut jek…gatal la kalu pakai kat perut…huuu..

uh..pasal Double Chicken Prosperity Burger…pedas wooo..aku makan yg beef xde la cam pedas sgt pon…hari tu aku makan yang chicken..pergh..mmg pedas..huuu…

p/s : kepada pn iffah..pasal list tu..nnt letak kat different post..hehe..kena check gak tu..lagi satu bagus ke nappy kleen tu..td baru jek ternampak iklan dier ade dalam mags kat klinik..xpenah jumpe pon kat kk ni..yg ade jenis pureen, pigeon, um..ape lagi ntah…tu jek..(sebenarnyer blom beli lagi..tu la xbasuh2 lagi baju baby ni..hehe..:p)

written by beba

7 thoughts on “Latest update on Baby Boy..:D”

  1. Adie

    hahahhaha. gudjob! ko leh besokan dia agik. aku xleh…sbb dia nak kene kuar awal. hahahhahah. xpela…aku besokan kat luar jekla….kang kalo beso sgt pulak…x muat lak baju2 yg dah beli nie…menanges aku kang. hahahhahah. uihhh ade ati agik tue nak makan prosperity burger. hahhahaha. yo yo jekla aritue konon nak kene kurangkan ek??? hahahhahhaha.

  2. beba

    hehehe..anak ko da besar da adie..kalu diikotkan aku ngan ko pon seminggu jek beza…tp skang ni anak ko pon berat lebih kurang jek ngan anak aku..ntah2 kuar kang same jek beratnyer..heheeh..:p

    prosperity burger TETAP di hati! hahahaah..:p

  3. Iffah

    salute la kat korg bleh mkn prosperity burger b’kali2..aku seketul pun xabis huhuhu… mmg ada byk brand..sama je kot..ntah ler, yg aku biasa guna nappy kleen hehe..

  4. beba

    hohoho..ape yg ade jek la kot..kalu nk carik yg xade kang satu sabah pon xjumpe..hehehee..:D

    hohoho..aku mmg suke prosperity burger ni..every year xpernah missed!! tp tahun ni mmg rekod la..mmg terbanyak dalam sejarah idop aku..hahaah..:p

  5. beba Post Author

    ye ye..harap2 la kat kedai tu akan restock lagi nappy kleen dier tu..nampak cam ade 2 tu jek..hohoho..

    tp mmg nappy kleen tu cam lagi murah dari yg jenama2 lain ni..bagus la..jimat sket..hehe..

Please let me know what do you think about this post. :D