induce??

huu..baru jek lepas jumpe doctor td..for now baby sume ok lagi..tp air ketuban cam da kurang doctor kate…maknanya function en uri da berkurangan..so dier kate better la kalu induce jek..sbb kalu nk tunggu lama lagi pon cam xde benefits untuk baby..takut2 kang tetibe air tu kurang lagi ke pe ke…risky lak ntuk baby boy..huuu..

pas da bertanya2 kat mak anas and mak aku…kitorang agree la nk induce jek..mak aku cakap pon induce ni biase2 jek..cam normal gak sakitnya bezanya cume pakai ubat tu jek untuk trigger the contraction..sbb dulu pon dier penah kena induced masa adik aku yang no-3 tu..

aku ingat ke kalu sakit tu cam tros pap! saket gle!! hohoho..tp da mak aku kate sakit dier still cam contraction biasa gak..so ok la kot…huu…takut gak ni..heheh..:D

pasni da nk gerak masuk spital..g bersiap2 dlu ape2 yg xsiap lagi..hehe..

korang doa2 kan la ek ntuk aku..semoga selamat semuanya…amin…

p/s: to Puan Adie..rasanya by now mesti da selamat ngan baby boy dier..so congrats la ek..:D upload la gambar baby boy nnt…:)

update: just got a call from RMC..memula ckp hari ni kena masuk..tup tup tukar plak cakap esok plak…huu..potong laa..org da prepare2 da mentally ni..huuuhuu..pastu kang cakap esok plak..huuu..so esok diorang suh datang pukul 8.30am..

written by beba

4 thoughts on “induce??”

  1. Najwa

    Dah nak bersalin ek..Mesti berdebar2 kan..Malam ni rehat secukupnya..lapangkan fikiran..Semoga proses bersalin puan beba dipermudahkan dan selamat semuanya..Amin..

    Klu dah balik Kajang nanti bagitau la ek..Leh gi ziarah mummy beba n baby. Dekat je sg kantan ke sg jelok..

    Good Luck n All the Best!!!!!

Please let me know what do you think about this post. :D