balik kajang! huuu..

huu..dak p kasi aku balik kajang tgh bulan ni…flight pon da kompom da…aku balik sane 19.08 then balik ke k.k balik 3.09…huuu..terpaksa meninggalkan dak p sengsorang kat sini..dier da xde cuti da…nk simpan cuti ntok raya jek..raya punye tiket pon da bli da…mahal gak la..mmg yg murah sume org da beli da..raya ke 4 baru balik sane..huu..nk wat camne…skang ni da kawen kena la bagi2 kat mana nk beraya dlu..heheh…

next week hari kamis 14.08 aku nyer 3rd checkup…xsaba nk g tgk baby..hehe..ntah camne la agaknyer dier kat dalam perut ni…da la skang ni cam da agak terboncet da perut aku…baby da pandai nk menunjukkan diri da..hahaha..perut dak p da nk ikot perut aku gak..hahaha…go go dak p…exercise..dier makan xde la byk pon..dok diet skang ni…tp semakin maju plak skang ni..hehee..lek dak p…:D nnt slim balik! hahaha…

kalu di ikotkan skang ni aku da 13weeks 4days…da nk masuk 14weeks da ni..ntah bile la bule rasa baby gerak2 ni…kalu ikotkan kat internet dier cakap kalu first pregnancy ni cam lambat sket bule rasa…tp depend on orang gak…dalam site tu dier kate dalam 18weeks ke atas tu maybe da bule nk rasa da dier gerak2…tp kalu aku bace comment2 org pregnant kat site2 pregnancy tu ade gak yg cam 14weeks da bule rasa..huuu..tp kalu dier gerak pon cam la aku tau camne rasanyer..hahaha…eee…xsbrnyer!!

skang ni rasa xslesa aku still ade…ngan angin2 satu badan tu..rasa2 nk muntah tu…belum reda lagi laa..ntah bile la nk xde ni…huuu…xbesh langsung!! mintak2 la xlama lagi…hehehe…skang ni aku kalu rasa nk muntah jek minum air masak..gerenti kuar la angin2 tu..sampai cam da lega sket baru la benti..so botol air mineral besar tu akan sentiasa ade kat sebelah aku xkire masa…hehe..

aritu aku da bitau da mak aku cakap kate nk balik…mak aku tanye la..’balik sorang ke?’ aku kate ‘ye laa…anas xde cuti..’ then mak aku cakap…’xpe la tu..kamu pon bukannyer biasa jauh2 ni..’ hahaahha..nampak sgt la mmg jenis xbiase lama2 xbalik umah..tp mmg btol pon..aku paling lama xbalik umah pon dlu sebulan jek..tu pon sbb masa tu dok kat melaka..then kalu xle balik pon kadang2 mak bapak aku datang sane melawat..hoho..then masa blaja kat cyber paling lama pon 2mgu..pastu da keja sah2 la dok umah mak bapak sepanjang masa….so kesimpulannyer aku bukannyer jenis yg biase jauh2 ngan mak bapak…sejak kawen ni jek la yg cam agak lama xbalik..huu..tp ape2 pon yg paling aku rindu kat sane ialah makanan mak aku!hahaah..then time g umah nenek weekend…g makan!hahaha…mmg terbaek makanan!

kat sabah ni baru la nk berjinak2 kat sini..g carik tempat makan besh..haha..ok la tu..cukup cite makan..nnt jaja komen lagi dok cakap aku ni cite pasal makan jek..hehehe..:D sori jaja..aku mmg suke makan…terutamanyer time pregnant ni..hahaha..dalam otak tu cam penuh ngan makanan jek…da jadi penyakit suke makan da…harap2 xmenggemok melampau..hehe..kang susah lak nk turun balik berat kang…sambil tulis blog ni pon dok tgk rancangan asian food channel kat astro..channel fav…hahaha…

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D