baby..on the way..

hoho..version aku plak..en anas da post 2 kali da ni..heheh..so..hehe…camne ek nk cite..so nk distartkan cerita en anas kite ni a.k.a dak p da berjaya mentermengandungkan aku…huu..so as for now i’m 6 weeks pregnant..baru jek semalam da confirmkan ngan doktor..and xseperti yg en anas dakwa di dalam post dier..test sane test sini tu..sebenarnyer ade satu jek urine test..hahaha..then cam anas cakap next week on 23.6 hari isnin kitorang kena pegi lagi jumpe dier for a scan..semalam dier kate the baby maybe sgt kecik lagi so xble nk detect kat ultrasound..hopefully everything will be ok…hehe..kalu bule nampak la baby tu hari isnin nnt mmg tu la the best bday present aku dapat..hahaha…so aku balik berbekalkan asid folic ntuk dimakan sebijik sehari…huuu…

kalu nk dijadikan cerita..aku cam da rasa lain macam ade la dekat 2mgu lepas..as the doctor says lain org lain dier punye rasa dier..tp the common things cam letih mual2 tu mmg biase la kot..cume vary la masa nyer..ade yg teruk ade xde sket2 jek..ade tu mmg relaks habes..heheh..cam aku..aku rasa letih gle…tu mmg permulaannyer la..pastu start angin satu badan..last week cam everyday angin tu dok btol2 kat tekak aku…mmg xselesa langsung la…tp aku mmg xde masalah ngan makan2 ni..hahaha..cume kat sabah ni selera diorang mmg xkena ngan aku…susah sgt nk carik makanan pedas ni..huuu…alhamdullillah sejak 2-3 hari lepas cam selesa jek plak badan aku..angin da kurang…tp letih still ade laaa…from what I heard ni sume baru permulaan jek..dier biasenyer akan jadik lagi teruk masa 2-3 bulan of pregnancy..huu..sabo jek laa..hopefully aku xkan kena morning sickness yg teruk2 ni..tp mengikut kate mak aku..dier dlu sampai 3 bulan mmg teruk kena morning sickness ni…huuuuu…mintak dijauhkan..hehehe..hopefully baby aku baik…xcam aku dlu wat kat mak aku..hahahaa…

actually before pegi kat doctor ni aku da wat home pregnancy test ni 2 kali…the first time tu there was a very faint line of ‘+’ sign on the tester..so aku cam xmo la kecoh2..cam x kompiden jek..ahahaha..anas pon aku cam ckp xckp sgt ngan dier..da tu..aku ckp kat dier pastu cam dok tanye balik..sah2 la cam xbape nk dengar..pastu aku cakap la xde jek..huu…then 5days after that aku rasa cam makin teruk jek aku punye rasa xsedap badan tu..aku try la lagi skali..tup tap..keluar la ‘+’ sign tu kat tester biru putih aku tu…huu..seriously aku pon xtau ape perasaan aku time tu…rasanyer terkejut tu cam da xde la kot..sbb perasaan tu cam da ade..just tinggal nk confirmkan jek lagi..:D

rasanyer tu je la kot the hottest story of the month..hahaha..owh..lagi satu..baru jek semalam masa aku tepon mak aku inform pasal ni dier cakap cousin aku pon da pregnant…so lepas jek tepon mak aku tu..which is almost an hour agaknyer kitorang dok berborak seperti biase..hehe..aku pon kol la cousin aku ni…rupenyer da 3 bulan da..mmg bunting pelamin org kate..hehe..dier kawen awal sebulan dari kitorang..yg sume awal sebulan tu…heheh..tp nampaknyer xle la baby pon nk dier awal sebulan..sbb dier da terawal 2 bulan da..pastu nnt teros jadik awal setahun..da tu due date dier maybe bulan 10 or 11 this year…aku ni most probably next year la..huu..wah..xle nk imagine camne nnt aku ade anak..hahaha..

cam da panjang sgt plak..hohoho..kay la..sampai di sini saje story for today…:D majulah sukan untuk negara!! semoga harga minyak xnaik lagi da..hahaha…

written by beba

10 thoughts on “baby..on the way..”

  1. leha

    Congratz!! wah skill org Sabah lagi bagus dari Canada la!!huhuhu.wey…Im so happy for u,Alhamdullilah..but in d same time..aku cam terasa gak..huhu..doa utk aku beba!go go go for leha n meera…hehehe

  2. beba

    mekaseh kwn2..skill org sabah jek ke puan leha oi..hahaha..go go go leha and meera..ade rezeki nnt mesti ade nyer..teruskan berusaha! yeay..banzai!! rasa cam da lama gle da kan kite xborak2 sama2 dalam bilik ngan lampu tertutup..hahaah..

  3. peah

    CONGRATE..!!!
    i’m sooooo hepi for you….
    nie anak kajang le kirenyer nie…projeknyer kat kajang kan??
    beba mmg subur, aku cabar ko challenge mak ko…muahahaha…
    and leha, zuriat ko nak bg chance ko ngan meera bechenta dolu…yele, kowang dah kawen br bechenta…
    anas ngan beba dah bechenta lama dah….

Please let me know what do you think about this post. :D