baby boy dah 1.3kg!

tadi petang baru jek lepas check-up..hoho..baby boy da besar skang ni..memula scan dlu nampak cam kacang jek..pastu cam da membesar day by day…then hari ni scan en baby satu screen tu nampak kepala dier jek…huu..kalu dlu dalam satu screen tu bole nampak the whole body..hoho..

padan la skang ni baby boy cam gerak2 da agak ganas..kadang2 ade gak cam kuat sgt sampai cam agak sakit..haha..pastu bile dier dok berpusing2 dalam perut tu cam nampak berombak2 perut..hehe..tp kadang2 tu cam klaka jek bile dier macam bend kan lutut dier then cam stay camtu kejap..nampak kepala lutut (ye ke kepala lutut? hahaaha..) dier dok terbonjol jek..haha..comel gle!! eeeii..geram tol..skali skala dier dok landing kaki dier kat ribs aku..siap bule lepak jek letak kaki kat situ..aiyo..

today aku da 29 weeks + 1 day pregnant ngan si baby boy ni..sume pon mengikut kate doctor ‘sgt bagus‘…hehe..berat aku just naik 1kg from the last check-up..which is good..n baby naik 393g dalam masa 2 minggu ni…hoho..sempat la kalu baby nak naik ke 3kg kot..ntah2 lebih..huu..aku cakap kat baby bile berat dier da 3kg nnt dier kena start diet..hahaha..

written by beba

7 thoughts on “baby boy dah 1.3kg!”

  1. Iffah

    ko bsalin kat mn ek? aku dlu bsalin kat Hosp Pakar AnNur kt Bangi tu..berat baby 3.2kg normal delivery..dgr2 nurse sana citer rekod AnNur 4.9kg normal delivery..haha..bminat nk pecah rekod??

  2. beba

    4.9kg..besar gle..huu..xmo la..kang abes rabak beyond repair kang..hahaha..aku bersalin kat sabah laa..pantang baru balik sane..maybe a few weeks pas deliver..insyallah..kalu sume pon ok..hehe..

    adie, anak ko berat lagi la kot dari anak aku..da hari tu pon da 1kg+..hoho..

  3. ajan

    yeaa sila diet ok. Orang kate, youre eating for two, TAK BETUL!!!

    nanti susah nak turun balik huhuhu.. (bercakap untuk diri sendiri ker??)

    ohh dapat baby boyyyyyyyyy!! same la kte yeay!

    rindunye nak pi checkup lagi. bes kan?
    kau nak amek epidural ker?

  4. beba

    hehehe..tu la..sape la punye ajaran..makan double ntuk 2 org..padahal baby xde la perlu pon byk2 ni..alasan nk makan lebih dari biasa jek..hahaha..

    tu laa..same la nnt..bule la bwk main2 ngan anak ko..hahaha..

    epidural..ntah laa..maybe x..aku takut kena cocok2 ni..da la dengar kate jarumnyer besa!! huuu..

Please let me know what do you think about this post. :D