Update on hantarankahwin.com

sebelum ni aku penah post pasal website mak aku kat post aku yang bertajuk hantaranKahwin.com. Beberapa hari lepas aku da tambah sket functionality site tu untuk aku postkan articles yang berkaitan dengan kawen2, tunang2 etc. Sebab kalau nak tunggu gambar2 update hantaran yang mak aku buat cam ntah bile la nak dapat. mak aku pon cam dok bercuti lama hari tu time aku dok berpantang kat sane. Bulan 6 ni mak aku ade la satu job wat hantaran ni..untuk dua2 belah laki dan perempuan. Harap2 la dier xlupe nk amik gambar.

Mak aku ni kalu nk diikotkan mmg da byk da gubahan hantaran yang dia buat, tp mmg xamik pon gamba ke ape ke..adik2 aku plak bukannyer nk tolong amikkan..dlu aku jek la yang amik gamba ni..ye la..gambar2 tu la yang nk dibuat contoh supaya orang boleh tau camne hasil kerja mak aku..huu..

tapi kadang aku xpaham la orang2 ni..kalu nk murah tu murah lagi..berpatutan la dengan ape yang diminta..for example ade orang ni dier nk tempah sampai 11 dulang tapi nak letak harga RM150 jek..biar betol la wei..bertimbang rasa la sikit..orang yang buat hasil seni ni depend on creativity dier..tambah lagi masa dier..barang2 dier nk gune…duit minyak dier nk pegi beli materials nk buat hantaran tu…duit letrik lagi..RM150 setakat nk beli materials pon belum tentu cukup lagi…

cuba la survey harga gubahan hantaran yang da siap kat kedai2 hantaran tu..ade tu aku tengok ade tu sampai RM80 satu (tapi ade gak yg murah..xbape cun la..:p )..tu baru satu tu..kalu 11 dulang da berapa? so be reasonable bile nk letak harga tu..

alternativenya kalau bagi yang xmahu tempah dengan orang ni..boleh la buat sendri..aku tau ade yang jenis mmg creative dan boleh buat gubahan sendri dengan cun dan gah nya..tp sometimes aku tgk biasa2 jek la..xnampak la profesional touchnye..

dan rasa-rasanya betol ke korang sebenarnya lagi jimat buat sendri daripada tempah ngan org? cube korang kire balik cost for materials macam bunga,riben, polisterin, glue gun, lace sume tu..pastu lepas korang da siap gubahan tu ade ke lebihan materials tu? aku cakap camtu sebab bagi orang yang xpernah membeli materials ni diorang xtau mana nk dapat dengan harga murah dan maybe bile beli tu sebenarnya banyak berlebih sebab xpenah buat ( xtau banyak mana nak gune )

anyway that’s just my 2 cents…:D maybe lain orang lain plak cara diorang fikir..:D

my first post pasal hantaran kat site hantarankahwin.com: Barang yang sesuai sebagai hantaran

p/s: huu..aku rasa google da xindex blog aku pas aku tukar pakai pretty permalink tu..huu..hailaa…so aku tukar balik ke default setting..(bagus ke aku tukar balik?)

p/p/s: da lama aku xbuat update pasal en alif aku..heheh..lepas ni aku try update lagi…skang ni aku tgh bz dengan project besar aku..nnt bile da siap aku annouce kat sini..hohoho..:D

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D