saya telah berpindah…

we-have-moved

setelah berpening-peningan..akhirnya perpindahan blog family kitorang ni ke host baru telah berjaya…hopefully takde la broken links anywhere…hehe..kalau in case korang terjumpa some links ke yg not working, please let me know kay…just leave a comment in any of the post or kat shoutbox pon bule.. 😀

the reason aku tukar hosting ni pon bukannye sebab hosting lama tu teruk ke pe ke…tapi nak kurangkan perbelanjaan hosting aku…the previous hosting ni was the first aku beli..mmg specially bought for this blog..sebab masa tu mana la ade plan nak buat blog lain plak…

pastu tak lama pastu..cam aku nak tolong mak aku promo2 kan bisnes kecik-kecilan dier tu…dari situ la datangnya blog hantaran kahwin tu…alhamdullillah..dari blog hantaran kahwin ni sedikit sebanyak dapat gak la aku duit sampingan..

berbalik pada topic..hosting lama aku ni just support satu domain je and tak bole nak tambah satu domain lagi as add-on ke ape..kena beli hosting lain pulak..so dari aku beli lagi satu yg cuma support satu domain lagi..cam rugi la kan..so lepas dok tengok several hosting company kat malaysia ni..at last aku decide untuk ambil hosting package kat internet-webhosting. Kat sini aku boleh letak up to 15 add-on domains..as for now baru jek ade 4 domains..aku rasa mmg berbaloi2 gak aku guna hosting ni..

so aku ade 2 tempat la aku simpan file aku skang ni..and nak dijadikan cerita hosting lama aku ni da nak expire dalam sebulan lagi kot…dari aku renew and buang duit aku RM68 baiklah aku just transfer jek ke hosting aku yang lagi satu tu..so every year aku just bayar RM80 jek for hosting instead of RM68+RM80..bule gak beli baju sehelai dua..hehehe.. :p

Kalau korang nak buat site pakai domain sendiri aku recommend kat korang pakai hosting service from internet-webhosting ni laa..aku ngan diorang da setahun da kot…customer service pon ok..kol 1 pagi aku email pon diorang reply..terkejut aku..hehehe..maknanya mmg betul la diorang punye 24 hours customer service tu…

p/s: Alif takde rezeki ngan Contest Cutest Baby in Blue tu..maybe tak cukup biru kot..hahaha..ala2 kusam sket kaler biru baju alif tu.. 😀

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D