Nuffnang Buffered Earning..

 

Nuffnang buffered earning

Hari tu aku cam tengok kat nuffnang’s earning tup2 tengok rupa2nya blog Habibah & Anas ni dah ade dapat buffered earnings (satu dah ended and ada kat metered earnings)..tapi..walaupon ade..hasilnye sgtlah seciput yg cam tak berapa contribute pon..huuu..maybe sbb traffic still sgt rendah lagi..harap2 tak lama lagi dapat la naik sket traffic ke blog aku yg tak seberapa ni..hehe..actually best sebenarnya bile kita tau apa yang kita tulis ni ada orang bace, and of course la..lagi ramai lagi bagus..  😀

tapi with nuffnang ni traffic memang memainkan peranan yang paling penting and part nak tarik traffic ni la bab yang aku paling lemah sekali..hehee..aku and nuffnang ni pon baru lagi, tak sampai pon setahun..ye la..walaupon usia blog aku ni dah 3 tahun tapi baru tahun lepas aku start nak beramah mesra dengan blogger2 lain and mengenal bagaimana nak menjana duit melalui blog ni. Sebelum tu boleh dikatakan blog aku ni more to private blog or diary yang aku share with friends and families.

Tapi sepanjang aku dah kenal dengan cara buat duit from blogging ni dapat gak la cover duit domain and hosting aku ni..hehee..

baru2 ni aku dah dapat pay out from Heartbeat.my (lama gak aku tunggu dekat sebulan dua gak..diorang bank-in cheque to my maybank account). Last time aku check pon dah bule la nak cash out, tapi tunggu bagi banyak sket lagi..

Heartbeat.my cash out

kat bawah ni plak overview earnings aku kat Heartbeat.my 😀 not bad eh..

Heartbeat.my earnings Overview

ok la kan pocket money..sape nak bagi kita duit saje2 ye tak? Kalau pada sesape yang tak tau ape yg diorang buat korang boleh refer kat entry aku:

So kalau korang berminat untuk passive money ni selain dari Nuffnang boleh la try join Heartbeat.my ni. 😀

p.s: bulan lepas ada dapat my 2nd cheque from Nuffnang, tapi blom bank-in pon lagi..nnt sat2 esok lusa ka  kasi tepek la kat sini..hehee..

written by beba

11 thoughts on “Nuffnang Buffered Earning..”

  1. ejaa

    mak aii. jelesss nyaaaaaaa.
    huhuhu cik ejaa ni ntah bila nak dapat buffered earning. hohohooooooo sedih =.=

    heartbeat tu same gak cam nuff ek. senang dapat x.cpt x dapat duitnye? hhuhuhu kene klik ggak ke iklan die. hahaha banyak soalan pulak.

    1. beba Post Author

      hehehe…nnt2 dapat la tu..
      heartbeat tu tak same ngan nuffnang. dier affiliate..tp ade gak pay per click…cuma sket jek dpt per click berapa sen ntah…byk dapat kalau kita refer sale untuk site dier..nak kata senang tu takde la susah sgt pon..iklan for heartbeat ni letak kat 2 blog jek..promo sket2..kalau tak silap start dalam bulan 7 ke 8 ntah tahun lepas..not bad laa kalau nak dapat duit free ni..heehee..walaupon tak byk tp boleh la kaver2 sket expenses.. 😀 try je la..free jek register..

Please let me know what do you think about this post. :D