yati (cousin) and aboy (preow!) kawen..

hari sabtu aritu tamat la zaman bujang cousin aku si yati..kitorang sebaya..dier lahir sebulan awal dari aku..dier tunang pon aku rasa sebulan awal dari aku..then dier kawen pon sebulan awal dari aku..so camtu la..camne pon aku ttp sebulan lagi lewat dari dier..hahaa..

 

first time la aku btol2 involved in majlis kawen ni..b4 this slalu nyer g kenduri kawen makan jek..heheh..time akak dier kawen dlu aku ade exam time tu..so ala2 datang pas org sume da balik da..da abes da pon kendurinyer..huu..kali ni aku tgk la camne time nikahnyer..ok la..si yati ni bukan jenis suke mekap2..tu la aku cakap kat mak andam dier…ntah2 seumo idop dier nnt 4 kali jek dier pakai mekap.time tunang arituh, nikah, sanding umah dier..then last time sanding umah aboy..next week..hehe..mak andam dier mmg jenis sporting gak la..dok melayan aku ngan kiki (gf boem). kitorang memekak jek la dalam tuh..ntah ape2 jek borak2..sambil2 dok tgk dier mekap si yati..time nk nikah ngan sanding pon ade jek kitorang..time nk sanding tu..bile yati dok nk pakai tudung..kitorang pon datang la menyemak dok mekap2 plak kat bilik dier tu..haha..jgn mara..bilik tu jek la yg lighting dier terang sket…yg len sume gelap jek..kang kuar jadik tepong gomak kang..tu la pegi bilik dier..hehe..

 

photographer si yati pon ok gak la..sporting abes..ade byk la gak gamba kitorang dalam tu dok menyibuk..haha..siap request lagi suh amik gamba..

 

kirenyer tu la first time aku jadik pengapit kedua..hahaa..yati ade 2 pengapit..pengapit utama si kiki..dier mmg da penah jadi..so da biase..aku ni mmg xpenah..yati la dok ngaja aku..haha..blur jek..memule aku just kena dok pegangkan payung jek time nk menyambut pengantin lelaki tu. bile da nk gerak balik ke umah tu..aku tuka plak kena pegang ekor dier yg menjela tu..si kiki pegang payung yg kipas2..sampai dalam aku ingat da abes da keja aku..pastu kang mak andam dok panggil suh duk kat ngan pelamin..suh kasi bunga telor kat org yg merenjis..huu..pastu kang nk dijadikan cerita mak bapak si kiki nk balik la plak..so dier soh aku plak ganti dier kejap..huu..dok la kat situ jadi pengapit xbertauliah..hehehe..tp pengalaman la ni..at least pas ni tau la gak kan? haha..tp part yg paling besh aku yg bule makan kat meja pengantin..muahaha..sian si kiki..heh..lek lek kiki..:D tp makan bukan bule byk pon..mak andam tu tgk jek..huu..ade ke pastu dier dok cakap aku makan xberenti..padahal aku makan lauk jek sket..ayam golek tu secubit, udang bosar tu satu..ngan lauk sayur goreng tu..tu jek..huu..mak andam kijam..ape2 pon..all in all sume pon berjalan ngan lancar..si yati ngan aboy pon da ‘slamat’ hehe..aku jek la yg tinggal ngan preparation aku yg xsuda2 nih..huu..sabo jek la…

written by beba

8 thoughts on “yati (cousin) and aboy (preow!) kawen..”

Please let me know what do you think about this post. :D