woohoo..i’m back (plus something new)

wahhh…..dah lama nye blog aku ni terbiar..sorry sangat pada kengkawan yang datang melawat tapi takde update pon..hehehe..

bukannya ada buat ape pon..aku pon tak tau la kenapa aku cam malas sangat nak dok mengadap laptop aku ni..bukak pon jarang..hahaha..kalau dak p bukak baru la aku cam sebok2 kejap..tu pon tengok facebook aku jek…

so kat tajuk tu aku ade cakap yang ada something new to this blog kan…hehe takde pe la sangat sebenarnya..baru tadi aku cam ter’rajin’ untuk wat watermark baru untuk blog aku ni..watermark simple jek..hohoho..memula aku buat satu jek..as always..warna pink la kan..tapi datang pulak en. husband ku menjenguk pastu cam cakap..takkan warna pink kot..kang dier nak watermark kan gambar2 motor dier..cam tak macho la plak kang..hahaha..so aku just change the color jek..tak pink la..

meh tengok watermarks baru kami!

 

pink watermark

Watermark pink baru!!

 

ok kah? hohoho…lagi satu..

 

grey watermark

Grey Watermark for dak p!

 

ok kah? hehehe..watermarks ni go across the whole picture..so kalau ada yang gatal tangan nak crop watermark tu kena la sacrifice a bit details…hohoho..

and to make it simple for me and dak p..aku dah create photoshop actions for resizing, create border, and the watermarks or course..so senang la skarang..tak payah banyak2 nak buat..just tekan F4 (resize), F3 (wat border), F6 (watermark)…siap!..hoho..(I created separate actions for each command..ye la..mana la tau kot nak guna yg resize je ke..nak buat border jek ke..gitu la..huu)

anyway..what’s with the picture? hahaha..dah lama aku nak up gambar ni…ntah tahun bile ntah gambar ni..dah lama dok dalam laptop ni..ni la adikku en.boyem menjadi model tak bertauliah..hahaha..model baju..aku lupe la plak ape URL website tu..dah lama sangat…

p.s: hopefully lepas ni aku akan back to my old self (yang dok rajin mengupdate blog) hehe..and after this insyallah i’ll be busy with my new freelance project..wat design gak..alhamdulillah..rezeki2..hehehe.. 😀

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D