Umurku bertambah satu angka lagi~~

Wahh..dah lama gile kan aku tak update blog ni..mesti korang pon dah malas nak bukak blog ni kan..asik2 tajuk yang same jek hari2.. :p hehehe..tapi bulan ni pon memang aku cam ade busy sket..ade job buat online shopping cart..and on 14 jun hari tu kitorang balik ke Kajang untuk majlis kenduri kawin adik aku sebelah kitorang… 🙂

First time kat blog ni aku memperkenalkan adik ipar baru aku..namanya Siti Nuraini..but panggil nye Ayong jek..

adik ipar baru ku~~

Yang kat tengah2 tu ye…time kawen diorang kat Kedah tu kitorang tak dapat pergi..ye laa..gap cam agak jauh gak..9 jun and 23 jun..so kena la pilih majlis kat rumah sendri kan..tak tido malam la jugak kerjanye..heehhe…

So skang ni mak aku dah ade 2 orang menantu dah la..2-2 pon orang jauh..hehe..sorang orang sabah..lagi sorang orang kedah..disebabkan majlis kahwin diorang same plak tarikh ngan birthday aku so the next day tu baru la kitorang gi bermakan2 kat Wong Solo, Kajang..

Kat Wong Solo ni cam glemer ayam penyet nye la kot..tapi memang best pon~~~ tapi kalau ayam dia lagi beso mesti lagi best..

menu wong solo

tapi gambo makanannye takde..sebab dah kelaparan sangat..terus ngap jek..hahaha…actually ni la kali pertama aku dok merasa makan ayam penyet..sebelum ni cam dengar2 jek orang dok sebut2 ayam penyet, ayam penyet ni…and ramai dok kat kat Wong Solo ni memang sedap kalau makan ayam penyet dia…and aku agree la ngan diorang2 tu..memang sedap pon…sambal dia la terutamanya..terasa pedasnye..hehe..

birthday cake cheeze choc secret recipe

birthday girlnye dok posing ngan kek.. :p my favorite…cheeze choc cake..

potong kek dengan anak

time nak potong kek ni Alif pon dok sebok sekali nak join potong..so kitorang pon potong la sesame..takde la segan sangat dok kena potong kek ni kalau anak pon join sekali..hehe.. :p

semua pon ade malam tu..kecuali adik aku si renamonte tu jek..sebab dia dah kena balik Dungun. So ni la antara gambo yang ade..

mokcik dan pengantin baru..

gambo ni kalau mak tengok mesti dia protest ni..hahahaa..

pakcik yas and ayah

pakcik yas ni la yang paling bertungkus lumus sekali time kenduri kahwin hari tu..memang cam tak nampak dia dok berehat..asik bergerak jek..

family picture

and ni lastly..family picture kitorang~~ Alif tu gaya amik gambo dalam keadaan terpaksa tu.. :p

Ok ler..tu jek..letih dah menaip ni..haahha..cam ala2 dah lama tak menulis la..letih menulis..ni letih menaip..heheh..

written by beba

One thought on “Umurku bertambah satu angka lagi~~”

Please let me know what do you think about this post. :D