Ujibakat Raja Lawak and Sabah International Expo @1Borneo

salam kawan2 semua.. 😀

hehee..setelah beberapa hari Puan Beba bersiaran semula di sini…hehe..skang ni mmg mood nak update blog tu cam ke laut jek…tu yang cam dah jarang nak update2 ni..

Raja Lawak Audition at 1Borneosemalam kitorang berjalan2 kat 1Borneo..sampai2 jek ramai gile wei orang..sampai nak carik parking pon payah gak laaa…rupe2nya sebab sampai ade 2 events diorang buat kat situ..

Sabah International Expo and Audition for Raja Lawak skali…

Kitorang pergi sane mmg semata2 untuk Expo tu…saje jek tengok Expo..hehe..banyak gak la info2 menarik yang kitorang dapat dari Expo ni…ada makanan2 ni..then untuk interior decoration cam kitchen cabinets, flooring kayu2 tu…makanan2 buatan orang Sabah ni…and macam2 lagi laa…

sebelum gi Expo tu sempat plak terserempak ngan Zizan and Johan..diorang dok bergambar2 ngan peminat diorang kat tengah2 jalan..hahaa..so jem la kejap kat situ..Zizan sempat plak melambai kat Alif..haha..ntah ape Alif wat aku pon tak tau laa..then dak p pon saje2 dok nak salam plak ngan Zizan..hahaha..pastu kitorang terus la gi Expo.

Sabah International Expo 2010tapi kat sane tak de amik gambo ke pee..lupe pulak nak bawak camera..padahal aku dah charge dah siap2…kalau dulu keluar jek mesti sebok nak bawak camera…heheeh..skang ni cam asik tertinggal jek..

masa kat expo tu ada gak la beli2 barang sket…ade dim sum frozen..sedap jugak..diorang pon ade jual kat sane..so cam aku beli la dlu wat rasa2..and not bad la…so beli laaa…10 biji RM10…murah ke mahal aku pon tak tau..hehehe…then beli keropok ikan yang belum goreng and sos cili yang best gle…hehe..mmg jenis sos cili untuk wat cicah2 keropok ke gitu tu…tapi mmg best la..rupanya buatan orang kampung gak..kat Klias, Beaufort… 😀

pas dah penat bejalan tu of course la kena refresh balik tenaga kan..so kitorang gi la makan kat Choice Restaurant kat situ..kebetulan plak betul2 kat depan tu diorang wat audition for Raja Lawak tu..so masuk2 jek kat dalam rupanya2 ade Afdlin Shauki kat dalam tu..ngan Zizan and Johan and kumpulan Kecik tu tak silap aku..then ade la orang2 lain yang aku tak kenal..photographers maybe and orang2 lain laa…

sambil2 makan tu ade la dengar orang yang pergi audition tu..ada yang bule tahan laa..ade plak yang cam aku tak dapat nak paham pon ape yang lawaknye…heeheh..kompon yang tu tak terpilih tu..hahaa..

pas makan tu terus gerak balik jek la..cam dah letih dah berpusing2 dalam expo tu..besar gak expo ni…beratus gak booths yang ade…

so tu jek la cerita hari ni…hohoho..

 

written by beba

Incoming search terms:

  • sabah lawak\ (10)

2 thoughts on “Ujibakat Raja Lawak and Sabah International Expo @1Borneo”

Please let me know what do you think about this post. :D