Style dressing Puan Beba…

Aku rasa aku cam suke cara dressing aku skang ni..lebih kurang camni laa..

Blue..

Dress with inner, jeans, wedges (bukan potato wedges ye kawan2..), beg hitam besar yang cam beg doraemon tu..semua boleh masuk..hehee..style ni baru jek berubah lepas beranak la kan..hehehe..selepas semuanya pon mengembang..tapi aku suke style baru ni..sebab lebih menutup aurat sebenarnya jika dibandingkan dengan style dressing aku dolu2 time muda mudi..huu..(at least tak nampak ketat kat punggung tu..) skang ni baru jek start nak tambahkan baju2 gaya baru aku ni..buat masa skang ni boleh dikira ngan jari lagi dress2 aku ni..tapi tak pe..bak kata orang2 tua ‘sikit2 lama2 jadi bukit!’ 😀

make up pon makin simple dari dulu (zaman anak2 dara)..nanti2 aku share ape yg ade dalam beg mekap kecik aku plak..hehee..

tapi aku cam teringin nak try pakai camni:

 

Pink Long Dress..

maxi labuh..korang rasa sesuai ke ngan aku? cam menarik gak pakai maxi ni..tapi cam tak berapa sure sesuai ke tak..tanya en. husband cam tak dapat jawapan yang memuaskan jek dari dier..huu..kalau tanye dier semua pon ok..tak tau la nak caye ke tak..hahahaa..sebab tu kalau bab2 fesyen ni lagi bagus tanye kat member2 perempuan..diorang tau sket camne nak komen..

I’ve always love pink..tapi skang ni kalau tengok dalam almari aku cam ade la seciput jek baju pink..hehe..baju2 lama dlu byk gak pink..tapi semua dah bungkus2 kasi kat 2 orang adik perempuan aku kat umah tu..

masa hari tu aku balik umah aku cam bukak balik kotak2 baju lama aku tu and kumpul2 la yang mana aku dah tak pakai tu..adik2 aku mmg tak kesah pakai baju 2nd ni..lgpon baju aku semuanya elok2 lagi..diorang pon masa aku still pakai baju2 tu pon sebenarnye dah dok pinjam2 jek memanjang.. :p

aku panggil jek diorang..and pastu pepandai la diorang pilih..yang cam klaka sket bule plak adik aku cakap ‘haa..baju ni la yang dok cari2 dlu nak pakai..tapi takde plak‘ haahaha..ampes..bule plak..

zaman anak dara dlu tiap2 bulan beli baju..ade sale jek serbu kedai..belambak2 la baju kecik2 aku tu.. (dulu berduit..haha..duit loan :p) skang ni..setahun sekali dua jek kot aku dok shopping baju..tapi ok la tu..bukannye aku ni bekerja ke pe yg nak bergaya sangat..jimat duit aku..hehehe..

owh..lagi satu yg tak pernah berubah sejak dulu sampai la sekarang…’aku dan tudung hitamku‘..aku mmg senang ngan tudung cotton biasa tu jek..and warna hitam..walaupon sekarang ni macam2 la jenis tudung ntah ape2 ntah..aku pon tak reti nak sebut..tapi mmg tak terasa nak pakai..pernah gak try dlu..bakal menantu mak aku (girlfren adik aku la ni..dah bertahun2 kapel tak gak kawen2.. :p) rajin gak dok jual2 tudung ni..ada gak dier bawak dlu..saje jek la try2..haha..tp rasa cam tak seswai jek..tak sampai seru lagi la tu nak menukar tudung.. 😀

kay le tu..cam terpanjang plak..padahal nak tulis pendek jek..heheh..slalu camtu..huu..

p.s: gambar2 kat atas tu are created at:  http://www.polyvore.com gi la godek2..besh gak..hehee.. 😀

 

written by beba

Incoming search terms:

  • dress labuh murah (128)
  • dress labuh (83)
  • dress labuh online (59)
  • dress maxi labuh (22)
  • maxi labuh (21)

9 thoughts on “Style dressing Puan Beba…”

    1. beba Post Author

      @dark caspian hehe..mak orang pon kena la up to date gak.. :p

      @ejaa alahai cik ejaa…malas le nak lilit2 bagai..lgpon muke lonjong cantek la pakai lilit2 ni..kalau muke bulat ni macam lagi bertambah bulat jek… :p

  1. norly saliana a.k.a mamazahra

    norly pun suka pakai dress singkat dgn jeans, tertutup sket lemak yg semakin terkumpul tuh.hikhik

    beg besar adalah wajib bile dah ada anak neh, semua beg tgn comel2 zmn anak dara, simpan buat pekasam jek.hehe ^__^

    dress labuh tu pon cun puan beba,norly baru start kumpul selai dua.hehehe

    1. beba Post Author

      @mama zharfan hehe..bule tahan laa..skang kan cam dah ramai yg pakai camni..

      @norly woh..dah ade gak ke dress labuh tu..hehe..nnt la try beli satu..kot2 seswai.. 😀

  2. iefa

    ahhahah bibss aku pon wat koleksi baju2 2 pieces ni…begayo sket kan…nutup sket muntut ku yg *comel*..hahhaha dh tuh tkkan pakai tszhirt muslimah pjg2 tuh..tk stylo laa gitu…kekkek ngah2 wat koleksi…membulat lak..stop laa dolo 😛

    wey try laa selai dress tuh..kwn aku pakai lawa gak..aku tringin tp smue nyer menyapooooooooooo lantai 🙁 n for sure laie sethn bru akan pakai dress cemtuh..sbb pasni nk bresfeed…huhuhuh

    1. beba Post Author

      btol2..aku sokong sgt tuh pips..aku cam tak berapa berkenan ngan tshirt tu..tak berapa nak bergaya..haahha..

      kalo menyapu lantai ko pakai la kasut tinggi2 sket..haahaha..tp skang ni for sure la tak bleh..dah membolat camtu nak plak pakai tinggi2..ape2 kang naye jek..heheeh..sabo jek laaa…

  3. Live

    eloknya..mana dpt beli

    //sorry to this commenter saya terpaksa tukar nick and remove your link since saya rasa tak proper kalau saya biarkan link ke site macam tu ek..saya ni orang islam..hope you understand.. thanks for leaving a comment..

Please let me know what do you think about this post. :D