Setelah sebulan dok Kajang..sok dah kena balik KK..

Selama duduk kat Kajang ni memang malas btol la nak update blog..hehehe..so mmg bulan lepas teruk gile la kan prestasi..merudum tak hengat punye…even nak bukak tengok kat blog sendri pon cam takde hati..hehehe..

So esok berakhir la percutian aku kat Kajang ni..Alif pon pasni dah kena tido balik ngan mak ayah dier jek. (ingat nak ajar dah alif tido sendiri kat bilik dier.. 😀 dah besar da pon kan..nak masuk 3 tahun..hehe ) kat sini skang ni memang dier dok rajin tido ngan maksu a.k.a kawan dier..tanak tido ngan aku pon..huu..

After tomorrow kena masuk kerja balik la as housewife..hehe..thanks dak p..kasi cuti kat bini dier dok melepak umah mak pak berhepi2.. :p Esok kitorang balik flight petang..tahun depan la baru nak datang balik sini..maybe time adik aku kawen sok laa..

Hari memang aku malas nak carik gambar or nak letak gambar ape2..nanti2 jek laa..kalau diikotkan banyak jek cerita nak tulis nanti pas balik sane..insyallah..kalau aku kerajinan untuk mengedit gambo and merapu di blog ni..kompom update cerita pasal tunang adik aku hari tu, then kitorang jalan2 ke Penang, pastu latest event baru jek habis petang tadi…pasal cousin aku kawen kat Kuala Selangor.. 😀

Gambar2 untuk update kat blog hantaran kahwin mak aku pon ade la beberapa set..kalau ikotkan memang every week mak aku memang ade jek tempahan..tapi yang nak mengambil gambarnye la takde..so alang2 aku dok sini aku merajinkan diri untuk jadik photographer tak bertauliah mak aku..dok snap gambar2 gubahan hantaran yang dia dah buat..tu pon sok bile dah balik sane slow2 la add..bukannye selalu pon update blog mak aku tu..hehe..tapi memang alhamdulillah laa..bisnes mak aku berkembang maju..aku pon menumpang gak kadang2 dok mengepaw mak aku masa kat sini..hehehe..

okeh laa..aku ni kalau dah start merapu tu kang memang cam panjang cam buat karangan sekolah menengah dah..

Ok laa..ni pon tak siap lagi mengemas baju..dah sebulan lebih dok sini merata2 la baju nak kena buat treasure hunt plak..mana yang bersidai mana yang tak cuci lagi la etc..ok..ok..stop here..nanti2 sok2 sambung.. :p

p.s: Teruk gak banjir kat Kajang town hari tu ek..sampai Sg. Kantan pon banjir tu..Alhamdulillah kawasan umah kitorang ni memang bukan kawasan yang kena banjir..so ok jek laa..Nasib baik la hari Jumaat tu kitorang ade hal pergi menghantar sepupu kitorang menikah..kalau tak ade harapan besar gak tersadai kat Kajang town time naik air tu…

p.p.s: sampai p.s pon panjang menjela..huu…

 

written by beba

One thought on “Setelah sebulan dok Kajang..sok dah kena balik KK..”

  1. efa

    fuh! memang cuti panjang la nih.. mesti sang ayah dah rindu gile kat mak ngan alif.. kat mak alif la yang mestinye.. ekekeke

    ha nnt kat sabah sile update ye pn beba.. penat tunggu citer ni.. kasik upload gambar2 tunang seme.. hehe..

Please let me know what do you think about this post. :D