Sepetang di Sutera Harbour bersama En. Alif

Masa cuti Krismas Jumaat lepas kitorang pergi bersuka ria kat Sutera Harbour. Planning awalnya just nak gi makan buffet kat sane..tak kesah la hi-tea ke dinner ke..tup tup sampai jek kat sane at 4.15pm lebih kurang..rupanya hi-tea dah abes and dinner plak pukul 6.00pm baru start (mengikut poster kat depan lobby tu..)..hai laaa…dah tu nak buat ape lagi..kitorang pon berjalan-jalan la kat sutera harbour ni..

ada taman2..ada swimming pool..pastu ada cam jetty la kat situ..banyak kapal2 mewah, yacht and etc. tak tau la aku..huu..pastu kat tepi2 tu boleh nampak ikan2 kecik dok lepak2 kat tepi2 ujung air tu..ntah ape la yang diorang buat kat situ agaknye..

meh tengok gambar-gambar kitorang kat situ..

Mak dah abes posing dah ni..Alif dok pandang ape ntah..huu..

Mak dah abes posing dah ni..Alif dok pandang ape ntah..huu..

"Alif belajar pandai2, nanti byk duit bli kan satu untuk mak ek" hahaha..

"Alif belajar pandai2, nanti byk duit bli kan satu untuk mak ek" hahaha..

Alif and ayah berangan naik bot tu..

Alif and ayah berangan naik bot tu..

Sedap sangat ke jari tu En. Alif oi..

Sedap sangat ke jari tu En. Alif oi..

Alif~~

Alif~~

Go go Go Alif!

Go go Go Alif!

Tepuk tangan sket..Alif berdiri sendiri ni..

Tepuk tangan sket..Alif berdiri sendiri ni..

Alif and mak together..

Alif and mak together..

Dah abes jalan tu…patah balik ke lobby tengok jam balik…aik..baru jek pukul 5.00pm..dah la perut dah lapa gile ni..ye la..nak makan buffet la kata kan..simpan space la konon2 nye..takde la makan ..pastu cam dah tak tahan sgt..perut pon dah menyanyi lagu keroncong dah..zass…naik keter terus gi “grace point” kot..tak ingat nama tempat tu..ehhe…cam food court la situ..order air and beli kuih sket…

pastu kang lalu la pulak waiter tu bawak sotong kangkung..dak p tergoda tol dier ngan sotong kangkung tu…teros suh beli..heheh..

owh..tapi jangan ingat kitorang abandon pulak plan nak makan buffet tu..no no no…heheh..tapi tu another story….

written by beba

18 thoughts on “Sepetang di Sutera Harbour bersama En. Alif”

Please let me know what do you think about this post. :D