Seminggu yang Mandom..

Aku tengok seronok betul kawan-kawan post pasal pergi open house, makan sedap-sedap. Jeles pon ada. Ye lah. Bab makan ni memang aku suka. Hahaha. Tapi tu lah. Dah seminggu juga la kitorang ni melepek kat rumah.

Kata doktor kena demam viral. Ye la tu gamaknya. Pembawanya ialah tak lain tak bukan ialah Si Ayah bebudak ni.

Lepas tu dapat ke aku. The next day, Alif pula kena. Azri masih lagi berjaya mengelak dari berjangkit. Berjemaah la kitorang gi klinik.

Get Well Soon - nasihat Azri

Survivor kita bagi nasihat suruh jaga kesihatan. Hahaha. Tapi lepas tu dalam sehari dua dengan dia pon kena sekali. Dah join melepek bersama-sama.

Dia pula lepas tu pergi klinik ambil ubat juga. Tekak dia dah merah dah. Dah la budak sorang ni memang dari kecil sampai la sekarang ni memang susah bagi makan ubat. Tapi hari tu kesian juga aku tengok dia. Walaupon meleleh-leleh air mata dia tapi dia bukak juga mulut makan ubat tu. Bagus anak aku ni. Hehehe.

Get Well Soon

Kalau dah satu rumah semua sakit memang sunyi je rumah, rasa down je. Gelak ketawa pon dah tak dengar dah. Ni dah seminggu ni at least Alif dah ok la tu kot walaupon belum sihat betul lagi. Dah lama sangat pula dia tak pergi sekolah.

Aku cakap ngan Azri, dengan minyak garlic and letak air lemon bagai ni kalau masuk oven sedap ni. Hahahaha..

Dalam seminggu ni dia macam penyakit tu pusing-pusing gitu..taknak pergi completely. Azri macam 2 hari lepas first demam tu dia macam dah ok. Tinggal sikit je ade batuk gitu. Then semalam tetibe macam naik balik demamnye. Alif pon gitu.

Tu lah al-kisah kami yang terkini. Kepada kawan-kawan yang sudi baca cerita mandom aku ni terima kasih la ye. Tolong doakan kami sihat secepat mungkin. Mandom sungguh hari-hari kami ni. Hehehehe. Moga Allah berikan kita semua kesihatan yang baik. InsyaAllah. Amin.

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D