Renamonte Belajar Seni Kulinari di UiTM Dungun..

Seperti yang pernah aku citer dlu2 tu..last month kalau tak silap aku 15 Nov kot..kitorang (Me, Alif, Mak and ayah aku, and adik bongsu aku Ciki) + the vvip iaitu cik renamonte..adik aku yang 3rd last betolak ke Dungun, Terengganu untuk daftar masuk kat UiTM Dungun on the next day tu..

Kitorang tido semalam kat Homestay dekat2 UiTM tu..tak ingat plak aku nama homestay tu.. 😀

So the next day pagi2 gak la kitorang dah masuk UiTM untuk daftar..memang beruntung gak la kitorang gi awal tu..bile masuk bilik asrama kat Kolej Redang, adik aku yang pertama sekali masuk bilik dier..so cepat2 la chop katil single and meja study yang dier suke..bilik dier tu kongsi bertiga..

Tengok2 roommate dier tu cam ok gak rasanya..sorang orang Pahang and lagi orang Kelantan. Adik aku si renamonte ni pon sebenarnya lahir kat Terengganu..so kiranya ala2 memang berjiran la tu..hehe..

Tak sempat plak nak snap gambar asrama dia..tapi ada la snap gambar kat luar kolej dier..

pelajar seni kulinari uitm dungun

ni la bakal chef kita..chef renamonte dari kajang..hahaha..

like father like songambar ni antara contoh yang mengatakan “Like Father Like Son” hahaha..jangan marah ye dak p.. :p Time ni kitorang dah kat luar dok tengok2 basikal untuk renamon..kitorang tengok kat UiTM Dungun ni memang cam ramai gile yang pakai basikal untuk ke kuliah and balik asrama..so ayah bli kan la sebijik untuk renamonte..senang dier nak gi kelas ke pe nanti..

alif

time kitorang berdaftar kat UiTM Dungun tu hujan..tapi tak berapa lebat sangat hujannye..tu la muka happy alif dok bermain ngan payung nenek dier..pas mintak balik payung terus la berubah dari muka ceria tu ke muka yang tak berapa nak minat di tengok..hehe..

uitm dungun kolej redang

budak baru nak belajar seni kulinari and family

our family picture time kat sane..yang mana yang ade jek la..hehehe..kitorang pon pergi satu kereta jek..barang renamon sorang jek pon dah nak penuh satu booth kereta tu.. :p

tapi yang paling tak tahan ialah ekspresi muke kesedihan Alif yang melampau masa makcik dier nak naik masuk asrama..

muka mengantar makcik di uitm dungun

menangis sambil panggil ‘makcik~~’.. budak ni memang ala2 cam ati kecik sket..tapi kejap jek laa..pastu ok balik..

Ok la..aku rasa cam dah panjang beno plak cite aku ni..nak continue tengok cerita ‘Jewel in The Palace’ dengan aman.. :p

 

written by beba

Incoming search terms:

  • seni kulinari uitm (73)
  • seni kulinari (67)
  • kulinari uitm (29)
  • seni kulinari di uitm (28)
  • kulinari (19)

7 thoughts on “Renamonte Belajar Seni Kulinari di UiTM Dungun..”

    1. beba Post Author

      @sang ayah mmg pon..perangai cam awak jek tu..hahaha

      @kiki dier mmg panggil rina makcik..makcik ade 3..makcik L (yas), makcik M (rina) ngan makcik S (kinah) hahaha..dah 3-3 makcik kita kena la kasi beza sket… :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>