Rehat sebentar bersama alif (rehat ke kalau ngan alif?)

huu..seperti yang dah diceritakan before this..aku demam..huu..tak elok pon lagi ni..dah la ayah alif plak ada meeting kat pitas..ntah kol bape la tu agaknya sampai umah…

huu..gigi geraham aku kat belakang sekali tu cam dok menggigit2 gusi aku and jadi bengkak..huu..then semalam dah selamat dah gigi tu dicabut..nasib baik la senang jek dicabut, tak payah minor surgery…so kena RM80 jek semuanya..gusi dah tak sakit..tapi bengkaknya belum surut lagi…

malam semalam pergi gak jumpe doctor sebab demam still ada lagi..38.5 degree celcius gak demam aku..rupanya demam tu bukannya sebab gusi tu kot..tapi sebab tonsillitis.

Symptoms of tonsillitis include a severe sore throat, (which may be experienced as referred pain to the ears), painful/difficult swallowing, coughing, headache, myalgia (muscle aches), fever and chills. Tonsillitis is characterized by signs of red, swollen tonsils which may have a purulent exudative coating of white patches (i.e. pus). Swelling of the eyes, face, and neck may occur.

source: http://en.wikipedia.org/wiki/Tonsillitis

Seriously mmg cam lagi seksa dari sakit tekak biasa ni..huu..makan pon tak selera..rasa pahit semacam jek..

Minum air milo pon boleh rasa pahit..huu..

Bercakap pon terasa sakitnya..jadi cam malas cakap..nak panggil alif pon malas..hahaha..dier tu aku nak belikan high chair la untuk makan tu..senang dier duduk jek setempat sambil makan..sekarang ni dier takde tempat specific untuk makan..dah tu sejak dah jalan ni kan..sambil makan dok ke hulu ke hilir..tiap kali nak suap kena panggil datang..pastu kang lari balik..adoi la budak sorang ni…

Alif pon cam agak kesian hari ni..cam terbiar sket..huu..pastu makan pon cam sikit jek..tak tau la nape..tak sedap ke? hehe..tapi mmg simple gle jek wat..

mintak2 la cepat sket baik..demam still ade sket2 lagi..tapi tekak ni mmg cam tak kurang pon dari semalam..huu..

p.s: sorry la kawan2 ye..tak dapat nak berblogwalking, comment pon cam tak reply lagi..huu..nanti dah sihat baru sambung balik aktiviti..

p.p.s: untuk Love is you and Me contest plak..still dalam progress..dah dapat semua feedback from juri jemputan..bila dah sihat kang boleh dah nak buat keputusan untuk Top 10 rasanya..Insyallah..

written by beba

9 thoughts on “Rehat sebentar bersama alif (rehat ke kalau ngan alif?)”

  1. Pingback: Tweets that mention Rehat sebentar bersama alif (rehat ke kalau ngan alif?) | Habibah & Anas -- Topsy.com

  2. ejaa

    hohoho semoga cepat sembuh ek.
    leh kembali blogwalking.
    tak saba nak tau pemenang contest walaupun cik ejaa tak masuk pun.gagaga.

    ejaa pun skang mcm xde mood nak tulis blog sangat.
    bukan ape, internet slow la, pinjam broadban orang je ni.huhuu….

  3. biqque

    aritu gusi i bengkak sebab geraham blkg gak…i gi kedai ubat cina, mintak ubat, terus dia kasi pil and kapsul skali makan 4 bijik…2 kali makan je terus baik! bagus sungguh ubat cina sensei tau 🙂 tak payah cabut!

    1. beba Post Author

      doctor tu ade gak bagi alternative untuk cuci and bagi ubat jek..tapi kalau tak cabut mmg the same problem boleh jadi lagi..so cam malas..hehe..tak larat la demam camni lagi..semua tak terbuat dah..so better remove the source of the problem..abes cerita..harap2 gigi geraham yang lain tak buat hal..hehhe..

      sini tak tau la ade ke tak ubat cina sensei tu..kalau ada boleh gak cuba..doctor gigi tak bagi plak ubat kurangkan bengkak ke per..just bagi tahan sakit..doctor biasa pon tak bagi gak..dah tu bengkak tak surut2 lagi..huu..

  4. nadic

    owh.. saya pun pernah jadi gni gak dulu.. mmg sakit sgt.. semua pun tak leh makan.. even telan air liur sendiri pun sakit kan.. ^_^
    nway.. smoga cepat sembuh.. jgn rsau ye.. ini penyakit common.. rajin2 makan ubat tau.. ^_^

    1. beba Post Author

      woohh..sangat betul nadic..malam2 tido boleh terjaga sebab dok sakit telan air liur sendri..huu..seksa…hari ni dah kurang sket..alhamdulillah..cam sangat terseksa..first time kena camni..harap2 tak kena la lagi..huu..

Please let me know what do you think about this post. :D