Preparations as for now..

um..xtau la nk cakap baper percent da preparations….seriously majlis aku ni kitorang dok wat budget2 jek..setakat mana mampu nk kuarkan duit..huu..but as for now yg da buat:

 

canopy – xingat la name company tu, tp owner dier tu sedare paksu..so ala2 dapat la harga special sket.

 

card – kad book kat Kanda & Dinda Wedding Card, masa book tu dier kate promotion, so amik jek la. Masa tu dok tgh tunggu peah kat KL sentral ngan leha on the way nk g tunang kutak kat muar, da alang2 ade tu usha2 la kejap. So kad tu dapat la RM1 sekeping..

 

photographer – um..yg ni aku surf kat internet jek..jumpe la Peveyhack Photography ni..bagi aku dier punye gamba nampak cantek2 la..ni pon da ade la aku tanye2 yg len gak..so aku rase dlm byk2 dier punyer affordable la..huu..kalu nk tgk keja dier check kat dier punyer fotopages. lagi satu dier ni dekat jek kat bangi nun..so xsusah sgt la kalu nk g amik benda tu kang.

 

baju cantek2 – heh..baju amik ngan makcik sham..dier ade kedai kat perhentian kajang satu ngan lagi satu kat kg. pandan ke mana ntah..sewa 2 set baju ngan dier..ntuk kat kajang amik kale putih, pink ade ijau2 sket. then untuk kat sabah amik kale gold + maroon. plus dier kasi lagi satu baju putih ntuk majlis khatam quran. yg tu termasuk ngan accessories la sume. baju yg putih tu xwat lagi tp design dier cantik la..heh. kalu nk tau nnt datang tgk..:D

 

make up – make up amik ngan Mai..dier gak yg make up masa tunang hari tu..

ape lagi ek? um..barang2 hantaran sume da setel da..kecuali brg2 makanan, coklat2, and kek blum beli lagi..then hantaran tu..of course la mak wat kan nnt..da mak sendri dok wat gubahan2 kawen ni..xkan la nk suh org len plak wat kan..mak wat pon kelas tau..kalu nk tempah contact2 la aku..hehe..skang ni da start da wat ntuk goodies nk kasi guests nnt..buat slow2..byk gak da siap..kalu nk beli mahal..so buat la sendri..dari situ la dok budget2 ni..kalu sume nk beli mmg xcukup la duit tu..huu..

 

lebih kurang camtu la summary aku punye preparations for the big day. um..nnt la sambung..:D

written by beba

3 thoughts on “Preparations as for now..”

  1. rashdi amin

    hai beba-anas… terima kasih atas kepercayaan anda terhadap saya untuk mengabadikan detik kenangan terindah kamu berdua…. i promise do the best for u all…. jangan risau… i have over then 1000 hours shoot wedding photography…. so… usah risau gambar tak cun… melainkan… kesilapan teknikal… insyaallah… semuanya akan berjalan dengan lancar…. terima kasih sekali lagi… pasal malam berinai… i give charge by hour jer.. kalau u nak… orait

Please let me know what do you think about this post. :D