Pizza tersimple di dunia~~

Tadi dok tengok2 gambar terjumpe plak gambo pizza ni..

pizza simple

tapi bukan la aku yang buat pon..hehehe..ni gambar lama time aku balik Kajang ujung tahun lepas..hahaha..sape lagi la yang rajin buat pizza ni kalau bukan adik aku si Renamonte tu…bakal Chef..hehehe..

Anyway pizza ni memang simple pon..tak payah sebok2 nak uli2 tepung wat base pizza tu..cuma pakai Roti Arab jek kalau tak silap aku la name roti tu..hehe.. :p dah lama beno sampai nama roti pon bule lupe..tapi kena carik yang jenis cam fluffy gitu..kalau korang suke pizza yang gebu2 tu la..roti yang ni mak aku beli kat pasar kat Saujana Impian..

Topping tu rasanya…ade hot dog, capsicum, pastu cam chicken pastrami kot…then nenas kot..and cendawan..sos tu letak sos yang selalu jual kat kedai tu jek..yang jenama prego or kimball ke ape ntah tu..lain2 pon bule je..then letak mixed herbs…pastu kasi bakor mereka2 di dalam oven..dah masak tu pe lagi..serbu~~

simple la tu kan..mana de lagi cara nak buat pizza lagi simple dari pada tu..kecuali~~ click..click..click..(tunggu setengah jam )horn..horn…yumm~~ hahaha..pizza hut online..

okay..la..mengarut2 jek aku ni..haha..

p.s: disebabkan semalam public holiday…so baru la hari ni aku hantor 3rd draft untuk blogspot blog makeover aku tu.. 😀 Hopefully dapat approval..hehe..tinggal nak install and nak customize sket untuk custom mobile template..sementara tunggu approval ni boleh la start yang lagi satu.. 🙂

written by beba

Please let me know what do you think about this post. :D