Pam susu..keluar sirap bandung??

ini bukan kejadian rekaan ye kawan2.. :p

benda ni jadi masa kitorang kat kajang..memang pengalaman pertama aku ni..hohoho.. ni gambarnya kat bawah ni..sirap bandung..hahaha..rugi btol..buang jek (kalau bg Alif kang silap2 jadik vampire plak anak aku sorang ni..hahaha..) ..dah la susu aku skang ni memang kurang gle..bile aku pikir balik pelik gak aku ni..aku bukan risau dok pam susu keluar darah ni..tapi dok sebok ‘alaa..ruginya susu ni..’ camtu..huu..

ada gak cam fobia sket pastu..hahaha..tapi ok jek..memula cam pakai tangan jek..tapi cam letih gle jari jemari ku yg cumel ni..hahaha..last2 alah..blasah la pam jek..tp pam satu2..yang belah berdarah tu aku kurang kan sket suction pam tu..

susu berdarah..

susu + darah = sirap bandung for vampire :p

rasanya mmg ni la sign nye untuk en. alif start campur minum susu lembu…hahahaah..and memang secara rasminya pada 7 February 2010 En. Alif telah pon berjaya minum susu lembu…hohoho..tapi dier macam tak berapa suke plak susu lembu ni (sbb ada rasa lembu kot..huu) ..cam sket jek dier minum setiap kali pon..da la aku cam kena pegang untuk dier..and dier kejap2 da cam lepaskan puting..cam da tak nak..tapi aku sua kan gak la..huu…

tapi aku takde la terus cut bagi breastmilk..malam aku still bagi dier breastmilk..of course yang di pump la kan..dak ni mananya nak minum direct..letih la aku mengepam setahun…hahaha..da lebih setahun da pon aku dok mengepam ni..hohoho..congratulations to me sebab berjaya bagi Alif minum full breastmilk selama setahun… 😀

and aku nak berterima kasih gak kat pam spectra 3 aku tu yang dah berjasa selama ni..walopon aku tak pergi-pergi lagi service pam aku ni..kalu nak service kat semenanjung jek ade..pastu bile balik sane cam bz memanjang..haiyaa..bertahan lah kau wahai spectra 3 ku….

hohoho..kat bawah ni gambar en. Alif yang tengah kusyuk membaca novel..hahaha..rajin2 la membaca ye en. Alif..novel mak belambak2 tu..kat kajang pon berkotak2 lagi tinggal..hehehe..

membaca jambatan ilmu :D

En. Alif baca buku ke??

p.s: hari tu balik kajang tak sempat plak nak pergi carik novel baru..huu..kat sini kurang la choices nye..huu..skang ni aku kalau beli buku pergi carik popular choices la ape la camtu..yang buku2 biasa aku bace takde la plak..samada tak minat or dah ada..huu..

written by beba

Incoming search terms:

  • pam susu (110)
  • membaca jambatan ilmu (10)

12 thoughts on “Pam susu..keluar sirap bandung??”

    1. beba Post Author

      hahahah..alif lagi hensem..hahaah..
      tu la..proportion terbaik..tu la colour cantek..hahaah…

      skali jek pon rasanya takde pe..my cousin pon pernah kena..so takde pe la tu…

  1. ajan

    weh camne boleh darah sampai gitu sekali???
    macam agak ganas je.

    Btw congratulations habibah ismail sebab berjaya BF setahun. Saya tabik.

    And saya berazam utk yang second nanti (ntah bila) saya nak bagi 2 tahun! Amin.

    1. beba Post Author

      dah bace da pasal tu..neway thanks mar..tak risau sgt kot..sbb sekali jek…hehehe..tp walaupon mengikut kata artikel tu selamat..cam tak besh la plak nak kasi susu yang da berdarah camtu..huu..

  2. iefa

    eh bibss bkn sbb nk abes ler…ader sbb len kot…member aku tgh pantng kuar bandung…ngeri gak eh walaupon kate selmat..hihihiihi sungguh hebat kamu ..aku sampai 6 bln jek…tp sambung campo sampai 2 thn ler….

    1. beba Post Author

      hahaah..mana de kate nak abes..just kata sign nak campur jek..aku cam da tak le nak keep up jek ngan demand dah..hahaha..so campur jek laa..alif pon cam ok jek skang ni campur..dier pon cam da suke da..maybe sbb da selalu bagi tu cam biasa..malam masa nak tido and pagi tu aku EBM…masa tgh hari and petang aku kasi FM..
      scary gak laa..hahaha…fobia kejap nak pam2..hahha..tapi skang ok jek..

  3. ummi

    salam beba..sy ni silent readers for ur blog..for this entry berminat plak nk comment.. congrats dah BF alif sampai setahun, sy still BF bb sampai skrg nk msk setahun dah tapi campur2 la.cuma nk tnya sikit la..beba fully BF Alif, period dtg x lagi..sori la klau soklan sensitif ..bukan apa, sy still x period lagi..nk tnya kt kengkawan, diorg xde anak kecik pulak huhu..rasa mcm lama je xperiod lagi..bila tnya dr, diorg kata normal je

    1. beba Post Author

      mekaseh ummi 😀

      pasal period tu saya tak berapa ingat la bile datang nye..maybe masa alif 10 bulan kot kalau tak silap.
      tapi benda ni depend on orang gak..tak semua sama..ada my friend 3 bulan dah datang dah..and kalau tak silap pernah bace kat forum ada orang tu setahun lebih tak datang period. So mmg normal la..takde pe nak risau pon..sbb ada org kata kan breastfeed ni pon salah satu cara family planning gak..tp tak 100% la..hehe..

Please let me know what do you think about this post. :D