Our 5th Year Couple Anniversary..

This year kiranya da 5 tahun da kitorang bercenta ni..kitorang officially a couple pada 07.06.2004..tak sangka cam kejap jek masa berjalan..skang ni dah kahwin and ade sorang anak da pon..hehehe..

tetiba terasa cam nak celebrate plak hari tu..so aku pon cam cakap kat dak p..suh bli la kek..kita wat kecik2 jek..so malam tu (06.06.09 ) dak p pon pegi Giant, Kolombong…barang dapur pon ade yang kurang..so nak gak kena top up..aku tinggal kat umah jek ngan Alif..bile dak p balik jek..tgk2 dier beli lamb..ade 5 pcs…pastu kek takde plak dekat2 situ..so dier beli ais krim yg vienetta ke ape ntah ejanya tu…as a substitute…hehehe..

aku pon ape lagi..start wat marinate tu..then da setel biarkan lamb tu lama2 sket…lama tak lama kitorang bagi dalam 2 jam gak ar…kalau nak lama lagi kang lambat sgt plak makannya..tu pon ntah pukul berapa ntah dak p bakar lamb tu..kitorang makan tu pon cam da lewat gak..hehe….side dishes untuk lamb tu..sbb tetibe kan…aku wat jek la mashed potato ngan mushroom gravy dier then just goreng fries…pastu dak p bakar 2 hotdog…

Hasil kerja tangan kitorang...

Hasil kerja tangan kitorang...

kenyang la makan malam tu..hehehe…mmg besh..marinate pon cun..mmg sedap laa..(puji diri plak..:p)

malam semalam plak (12.06.09) kitorang bakar lagi lebihan 2 keping yang belum bakar hari tu…lagi lama marinate..lagi terasa…hohoho..mmg lagi mengancam…walopon da lama gak rupanya benda tu terbiar dalam peti ais tu…ingat ke kejap jek..hehehe…so hasilnya…

Lamb, Fries and Garden Pasta Salad (versi Beba)

Lamb, Fries and Garden Pasta Salad (versi Beba)

kali mashed potato aku tukar ngan benda lain plak yg lagi simple and cepat…sbb alif tak tido lagi la plak..hohho…benda alah tu mmg senang jek aku just campak2 jek sume then gaul..abes cite…then kasi sejuk kejap masuk kat atas freezer..baru la besh…hehehe..:D and baru nampak cam sikit sehat la kot..sbb ade tomato..hahaha..:p

anyway ni la first time kitorang membakar2 ni…hehehe..mesti sbb aku slalu sgt gok mengomel kat dak p bile nak wat kan BBQ ntuk aku…antara variation ayat aku yang biasa aku gune. “dah setahun lebih da saya tunggu BBQ awak dak p..dari awal kahwin lagi..” hohoho..lebih kurang la..:D so pasni da xle cakap laa…sbb da dapat makan lamb yang sedap! yeay…thanks dak p..awk mmg terer bakar membakar lamb ni..mmg nicely cooked…menjilat jari….

written by beba

3 thoughts on “Our 5th Year Couple Anniversary..”

Please let me know what do you think about this post. :D