Mencuba Oven Baru…

Hari tu dak p belikan aku Oven…the very first oven aku la ni..selama 3 tahun kitorang dok sendiri2 ni tak pernah pon ade oven..kalau nak buat ape2 pon mesti carik yang resipi kukus jek..tapi sekarang tidak lagi~~ :p sekarang ni dah bule dah la kalau nak buat baked lasagna (dlu kukus jek tak masyuk sangat), cookies ke kek ke..or ape2 jek la yang kena pakai oven ni…

Oven ni kitorang beli kat SenQ 1Borneo, kalau tak silap aku RM280 ke gitu kot..tak berapa nak ingat..tapi memang below RM300 laa..jenama Zanussi 30Litre punye..

oven zanussi 30L

Buat masa sekarang ni baru guna 5-6 kali kot..but 2 resipi jek..hehehe..yang merasmikan benda alah ni adik aku..hehe..but pas dier dah balik tu aku cam dah ade berani la nak mencuba jugak…so untuk percubaan pertama ni la hasilnya…

tuna puff

aku wat Tuna Puff jek..ni resipi paling simple yang ade untuk mencuba..hehehe..

Oven ni kitorang tak letak kat dapur pon..takde tempat dah kat dapur tu..last2 letak dalam bilik tidur Alif kat atas meja kerja aku (skang ni dah tak keja sangat dah pon..melangut jek kat umah..huu..) and the 2nd recipe plak aku buat chocolate chip cookies…tapi yang ni nanti la wat post lain..sebab nak sharekan resipi dier sekali.. 😀

Pasni ingat nak try wat cake plak..selama 28 tahun hidup ni tak pernah lagi buat kek..boleh tak? hahaha..

 

written by beba

Incoming search terms:

  • zanussi oven (242)
  • oven zanussi (137)
  • zanussi oven malaysia (126)
  • oven zanussi malaysia (111)
  • cara guna oven zanussi (44)

2 thoughts on “Mencuba Oven Baru…”

  1. Pingback: Resipi Biskut Cerelac [Biskut Minyak Sapi] | Habibah & Anas

Please let me know what do you think about this post. :D