Mari kita berpicnic!!

Hari tu kitorang beramai2 pergi berpicnic kat Pantai Sawangan di Kuala Penyu, before this pon aku, anas and alif pernah pergi sekali..tp just kejap jek singgah2.. 😀 this time ramai gak pergi, lebih kurang dalam 4 families la gak.

ke kuala penyu

penyu2 di kuala penyu..

on the way to Kuala Penyu dari Klias mesti akan jumpe penyu 3 ekor ni..

pemandangan di pantai sawangan

enjoy the scenery~~

sampai jek kat pantai sawangan ni..apa yg perlu dibuat dlu ialah..enjoy the scenery..memang cun..di tambah plak ngan angin pantai yg bertiup..fuuhh…mmg best laa…

menikmati angin pantai

mak and alif menikmati angin pantai..

alif tu sambil menikmati angin pantai pon nak gak bawak bantal busuk dier tu..actually takde la busuk sangat pon..hehe..selalu gak tukar sarung bantal dier tu..tapi alif ada 3 jek sarung bantal..satu tu sarung bantal yg mak dier rajin sangat buat dlu..siap letak nama Alif lagi..hehe..lagi 2 yang hijau dalam gambar tu la..nenek alif yg jahitkan..import from Kajang..hehhe..tunggu mak Alif ada mesin jahit dlu baru dier cam nak rajin buat kot..hahaha.. :p

aiman dan ayah

cousin En. Alif (Aiman) and ayahnya..

En. Aiman ni kalau buat bantal peluk mmg best..hahaha..peha dier jek cam da sebesar lengan aku..kalah Alif..peha Alif selim melim jek..hahaha..time ni ayah aiman datang melawat anak and isteri dier kat sini..yo laa..dok jauh ayah aiman ni..sian dier hari2 rindu kat aiman..

bbq di tepi pantai

BBQ! yummy..

BBQ kat tepi pantai..yummy yum..ada lamb, and ikan..sepatutnye ada sausages, bebola etc..tp cam tertinggal plak kat umah..huu..

budak-budak main kotak

alif dan aiman..

Team A: Alif and Aiman..hehe..kebetulan 2-2 dok pakai baju biru plak..

alif

Alif~~

Ni masa dah ujung2 la ni…Alif pon cam dah letih..tengok la muke dier tu..hehehe…dah tak bersemangat dah..masa ni mak si aiman ngan aiman dah ketiduran dah dalam aircond (kat situ cam ade chalet) kitorang ingat ke diorang watpe..kalau tau dah packing2 dah..balik..hahaha..ye la..pastu kitorang nak gerak plak balik KK..sepanjang perjalanan ke KK tu mmg senyap jek la En. Alif kat car seat dier tu…tdooo…zzzzzzzz..

 

written by beba

Incoming search terms:

  • pantai sawangan (15)

4 thoughts on “Mari kita berpicnic!!”

    1. beba Post Author

      ko jangan pandang rendah kat budak selim…kalau ade skill boleh menang..yg penting bile aku nak kena dukung tak senget sebelah..aiman dukung kadang2 jek takpe..hohoho..

      ape plak..bukan aku yg bershopping beli..rasanya akak and abg ipar aku punye idea nk wat picnic ni..sbb alang2 dier datang sabah kan…kitorang follow jek..hehehe..

Please let me know what do you think about this post. :D