Makan-makan di DUBU-DUBU

Ni kes mengidam la ni..haha..tetiba macam nak makan Spicy Toppokki  or Spicy rice cake la gitu..Selalu tengok kat drama korea…diorang dok makan mende alah ni..rasa macam eh..sedap ke?? gitu… jadi nya tanya la kawan mana boleh dapat makan korean food yang halal ni and dia bagi tau pasal Dubu-dubu ni…

The only Dubu-dubu yang aku tau kat MidValley je..sebab selalu lalu depan kedai dia..tapi nak dijadikan cerita..masa aku pergi semata2 nak makan Spicy rice cake ni kat Dubu-dubu tu..boleh la pulaakkkkk dia tutup…aku pon tatau apsal.. Padahal selalu aku lalu elok je bukaknya..chett..

So lepas tu pegi kat Sunway Pyramid plak..nasib baik lah elok je bukak nya..so kitorang pon order lah.. Spicy Toppokki ni ngan ape ntah..tak ingat nama dia..haha..

makan di dubu-dubu sunway pyramid - spicy rice cake

Ni lah rupenye Spicy Rice Cake tu..lepas dah makan..mengikut taste bud mak buyung ni..adalah sangat masin..huu…dia punye rice cake tu mcm ala2 kueh teow makan ngan yong tau fu tu..tapi macam kenyal lagi…so verdict..lepas ni makan yong tau fu je sudah…hahaha.. :p makan di dubu-dubu sunway pyramid - korean food

Ni plak seriously aku tak ingat nama dia ape…tapi..ntah lah..mcm sedap..tapi macam boleh2 kot..so walaupon aku gedik nak rasa makanan korea..aku rasa macam tak seswai kot makanan korea ni ngan selera melayu aku..hehe..lepas ni tak de dah rasanya mengidam makanan korea..hahaha..makan di dubu-dubu sunway pyramid - ayah and alif

Ini 2 bodyguards saya…masing2 ntah buat muke ape ntah…tukang update blog takde plak gambar nye..hanya dibelakang tabir..hehe..

So itu je la pengalaman kami makan makanan korea…maafkan kami kerana berlidah melayu… :p

written by beba

Incoming search terms:

  • makan di dubu dubu (16)
  • ?????? (1)

Please let me know what do you think about this post. :D